Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Cracked, NY Times en The Verge

Draadbreuk verlinkt Cracked, NY Times en The Verge
Dennis de Vries

]Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Tips van de pro

How a Nokia Lumia 1020 produced a spread in National Geographic

DigitalCameraWorld

Fotograaf Stephen Alvarez werkt al sinds 1995 voor National Geographic en iedereen die dat blaadje wel eens in handen heeft gehad weet dat daar de meest fantastische foto’s in staan. Alvarez heeft tijdelijk zijn dikke DSLR ingeruild voor de Lumia 1020, vertelt ons zijn bevindingen en geeft flink wat tips. De foto’s bij het artikel (en hierboven) zijn, volgens de exif-data, inderdaad afkomstig uit de Lumia 1020 maar nog wel even door Photoshop CS5 gehaald. Maar hoe dan ook….WOW!

 

 

Waarom wordt er gefaald?

5 Reasons Tech Companies Make Bad Gadgets

Cracked

Niet alle gadgets die in de winkel liggen zijn goed. Integendeel, er zit genoeg rotzooi tussen. Dan hebben we het niet alleen over schimmige budgetmerken of Chinese namakers. Ook grote namen, met de slimste medewerkers en de grootste R&D afdelingen slaan wel eens de plank volledig mis. Hoe is dat mogelijk? Technisch gesproken is Cracked een comedy-site, maar er worden wat aardige argumenten aangedragen. Pas wel op: Microsoft komt er verdacht vaak in voor.

 

 

Internet archeologie

The first tweet ain’t the deepest

New York Times

Een duik in het verleden van Twitter aan de hand van eerste tweets van toonaangevende Twitteraars. Opvallend: bijna niemand, zelfs de oprichters van Twitter niet, heeft echt een lekkere binnenkomer. Je kunt onderaan het artikel zoeken naar de eerste tweets van andere Twitteraars. Ook de Draadbreukers maakten weinig indruk. Bart trapte zes jaar geleden af met een belegen: “test123“. Ger maakte clichematig zijn entree met: “Plaatst zijn eerste twitter` en Paul begint meteen met beledigingen aan het adres van Bart: “@bartf En jij vindt het raar dat je als enig redactielid apart zit?Dennis is in de loop van de jaren eens van Twitter-handle gewisseld en daardoor stokt de zoektocht naar zijn eerste Tweet ergens halverwege. Maar hoogdravend zal het niet geweest zijn.

 

 

Slimme klokkies

Fragments of time: the wild, messy state of smartwatches

The Verge

Er is veel gezegd en geschreven over smartwatches en iedereen heeft er een mening over. Daar doen wij net zo hard aan mee: we vinden het tot nu toe drie keer niks. Voor wie tussen alle herrie even wil weten hoe het ook alweer precies zit en waar we staan op het gebied van smartwatches, zet The Verge het even op een rijtje in een handig artikel. Uiteraard, hoe kan het anders, komt ook de mythische Apple iWatch nog even voorbij.