Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (6) met Nokia World en discussie over Apple

Dennis de Vries

Elke maandagavond, vaste prik op het internet bij jou in de buurt. We zitten midden in de crisis, maar Ger en Dennis bespreken schaamteloos de nieuwste, glimmende gadgets. Deze week is een spannende week, met veel interessante nieuwe producten, bijvoorbeeld van Nokia en Apple. Daarnaast was er stevige discussie over de stelling. Dat zien we graag! Dus laat die afwas staan, schuif gezellig aan voor ‘Uitbuiken’.

  • Het is zeer waarschijnlijk de laatste keer dat Nokia zijn eigen jaarlijkse Nokia World houdt. De smartphonefabrikant zit, zo weten we, in een overnamefase met Microsoft en de naam zal verdwijnen. Maar niet zonder knal, als het aan de Finnen ligt. Morgen, 22 oktober lanceren ze zes nieuwe producten als we de tam-tam moeten geloven. Daar zit ondermeer een ‘phablet’ bij, een tablet en misschien zelfs een notebook zoals te zien was op de teaser-afbeelding.
  • Kort nieuws komt ditmaal van HTC, die ooit eens samen met Microsoft een smartwatch ontwikkelde. Het is uiteindelijk niets geworden, en dat is misschien maar goed ook. Microsoft heeft zelf overigens gehannes met de updates van Windows 8 RT naar Windows 8.1 RT. De updates zijn offline gehaald nadat een handjevol gebruikers er problemen mee hadden. En LG, tot slot, gooit de G Pad 8.3 in de verkoop in Nederland. Begin november, adviesprijs € 299.
  • Maar nu is het tijd voor Apple verdomme! Ook zij presenteren morgen nieuwe spullen. Wat voor spullen? Vermoedelijk nieuwe iPads en iPad Mini’s. Met een nieuw design, lichter, sneller en mooier zoals we van een product-update mogen verwachten. De iPad Mini krijgt vermoedelijk een Retina-scherm. Ongetwijfeld mooi spul, maar echt warm of koud worden we er niet van. En dat terwijl een Apple keynote vroeger dezelfde spanning opriep als pakjesavond.
  • Daarom lanceerden wij vrijdag de stelling: “Apple is hard op weg 13 in een dozijn te worden”. En jullie hebben daar lekker op gereageerd. Het ging over innovatie, het ging over marketing en het ging -gek genoeg- over Nokia. Waarom? Dat zie je in deze aflevering van Uitbuiken!
  • Opmerkingen? Vragen? Liefdesverklaringen? Haatmail of ordinaire spam? Laat ze lekker in de comments achter, of mail even naar uitbuiken@draadbreuk.nl

Tot volgende week!