Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Ferry de serie: teaser trailer: wordt dit leuk?

Ferry de serie: teaser trailer: wordt dit leuk?
Ger
  • Op 30 augustus 2023

Ferry Bouman, de schurk uit Undercover, krijgt na een film nu ook een gehele serie op Netflix. Dat klinkt als heerlijk, maar er schuilt ook een gevaar in: blijft dit nog wel leuk?

Ferry is een fijne Brabantse (anti-)held. De grote zweterige man, gespeeld door Frank Lammers, kan schelden als een malle, verkoopt drugs aan wie het wil en is tegelijkertijd een klein muisje bij zijn vriendin Danielle (Elise Schaap). In Undercover smulde de wereld van de beste kerel en wij idem dito. Dat er daarna nog een aardige film kwam, vonden we dus ook niet meer dan logisch.

Maar is er na een seizoenenlange serie en een speelfilm nog wel ruimte voor Ferry en zijn strapatsen? Je kunt het je met recht afvragen. De gelaagdheid van Ferry hebben we namelijk allang gezien. Het begin van Ferry’s stappen in de onderwereld ook. Wat valt er nog te vertellen?Een hoop, als we Netflix mogen geloven. In een ronkend persbericht meldt de streamingdienst dat Ferry samen met John, zwager Lars, Remco en Dennis ‘de strijd aan gaat met de onwrikbare drugsbaron Arie Tack en een beruchte motorclub’ om zijn plaats aan de top te veroveren. Maar pas wanneer zijn geliefde Danielle de donkere kant van Ferry en zijn business leert kennen, wordt duidelijk welke prijs hij moet betalen om de allergrootste te worden…

Prison Break meets Ferry

Klinkt heel spannend, natuurlijk, maar is het niet een beetje het uitmelken van een succesvol verhaal? Het voelt voor Draadbreuk vooral als een Prison Break-achtige actie.

‘Ah, het wordt gewaardeerd als Michael Scofield uit een gevangenis probeert te ontsnappen? Dan doen we dat toch gewoon seizoenen lang en bedenken we daar een hele slechte verhaallijn bij? Wat zeg je? Het is bijna tien jaar geleden dat Scofield uit de gevangenis ontsnapte en daarna doodging? Weet je wat we doen? We vertellen een verhaal dat hij niet dood was en maken er dan een mini-serie over….’

Michael Scofield
Michael Scofield. Keek altijd moeilijk de camera in. En had lange mouwen, anders moesten ze zijn tattoo’s constant tekenen.

Goed, Ferry: de serie komt op 3 november 2023 uit op Netflix. Om dat te promoten is er een lekker trailertje de wereld in geslingerd. Krijgen jullie er al zin in?

Ziehier: de trailer van Ferry: de serie 

Kijk ‘m lachen, die Frank Lamme ehhh Ferry Bouman: