Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Philips OLED tv met Ambilight verdient meer

Philips OLED tv met Ambilight verdient meer
Ger
  • Op 15 september 2016

Philips staat bij ons niet per definitie bekend als een zeer innoverend merk. Natuurlijk, Ambilight is tof en Ambilux nog toffer, maar echt verrassende dingen komen er niet direct uit de koker van het van oorsprong Eindhovense merk. Toch was ik een weekje geleden op de IFA best onder de indruk. Waarom? Uitblinken in degelijkheid is ook een kwaliteit.

Degelijkheid. Ik hou er eigenlijk niet zo van. Het is saai, seksloos, veel te correct. Het is Stijn Schaars. Het is CDA. Het onverwachte, dat is wat echt interessant is in het bestaan.

–> Lees ook: Philips TV’s in 2016: The Number One?

Philips kiest de laatste de jaren de strategie van ‘geen revolutie, maar evolutie’. het wijzigt op kleine vlakken haar producten. Zo wordt het steeds ietsje beter, zonder dat er een vreemde vorm van paniekinnovatie plaatsvindt. Dat zorgt er alleen ook voor dat je net even achter kunt lopen.

Zo heeft LG op tv-gebied allang diverse OLED-modellen op de markt, heeft Samsung zelf haar eigen Quantum Dot-technologie en blinken de schermen van Sony uit in design. Bij Philips is het vooral, jawel, degelijk. Designs zijn goed, de beeldkwaliteit verantwoord en over de software kun je discussiëren, maar ‘slecht’ is Android zeker niet te noemen. Gevolg: het is niet heel spannend.

Een Philips-tv met bluetoothspeaker in één. Wie zegt dat Philips geen gekke dingen doet?

Een Philips-tv met bluetoothspeaker in één. Wie zegt dat Philips geen gekke dingen doet?

 

Daardoor staat Philips niet snel bovenaan in de populaire gadgetlijstjes, zijn er zelden schreeuwerige koppen in nieuwsberichten te vinden en lijkt het sentiment rondom het merk maar matig te zijn.

Exemplarisch is de nieuwe OLED-tv met Ambilight. Toen deze prachtige nieuwe unit op IFA werd aangekondigd was eerder de reactie: ‘eindelijk, een OLED-tv’, in plaats van: ‘wow, een OLED-tv met Ambilight!’

Philips 55 inch 901F

En dat is eigenlijk gek, want deze televisie verdient eigenlijk veel beter. Doordat Philips geen gekke dingen doet, maar er eerst voor zorgt een bepaalde technologie echt onder de knie te hebben (kuch: OLED) is het eindresultaat heel erg goed. Simpel gezegd: ik zou de 55-inch 901F best in huis willen hebben en dat zeg ik met gevoel voor understatement. Dan maar seksloos.

Hieronder een video waar de OLED-tv van Philips langskomt.