Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Opmerkelijk: Joris Evers weg bij Netflix

Opmerkelijk: Joris Evers weg bij Netflix
Ger
  • Op 20 september 2016

Opmerkelijk transfernieuws: het blijkt dat Joris Evers, vriend van de Draadbreuk-show, niet langer werkzaam is bij ons aller Netflix. Jammer. Een Nederlander ergens hoog in de boom bij ’s werelds grootste streamingvideodienst kan ons altijd bekoren – kun je tenminste nog eens met iemand praten zonder dat er 23453 communicatiedames om je heen staan. Althans, dat is normaal zo.

Want hoewel in zijn twitter-bio nog vrolijk staat dat hij werkzaam is voor Netflix, kregen we vandaag toch echt een mailtje dat hij ‘no longer is working for Netflix and has left the company a few weeks ago‘.

Het hoe en waarom laat op zich wachten – zowel Netflix als Evers zelf hebben nog niet gereageerd op onze vragen – maar duidelijk is wel dat zijn opvolger nog niet is aangesteld. Evers laat in een tweetje weten: mail naar het pr-bureau (alsof we dat nog niet al gedaan hadden, Joris…)

Update dinsdag 19.21 uur: een reactie van Evers aan Draadbreuk: “Ik ben weg bij Netflix omdat mijn taak klaar is, nu is de job aan een volle entertainment-expert. Ik ben meer tech.”

Update dinsdag 22.27 uur: nog een reactie van Joris:  ik wist niet dat jullie vragen had over mijzelf, dacht automatisch dat het over Netflix zou gaan…vandaar dat ik je naar het pr bureel verwees, anders had ik ze natuurlijk beantwoord.

 

Evers: Ik ben weg bij Netflix omdat mijn taak klaar is, nu is de job aan een volle entertainment-expert. Ik ben meer tech.

Oude, (heel) oude techjournalisten kennen de beste man nog uit zijn tijd als persmeneer. Hij is een, zo wordt dat dan in vaktermen genoemd, oud-IDG’er, wat zoveel zegt als dat hij ooit in dienst / freelance werkzaam was als journalist voor (tech)titels van uitgeverij IDG. Daarna ging naar ‘op dat moment het hoogtepunt van de techjournalistiek’ CNET om later over te stappen naar de dark side, iets wat tegenwoordig vaker gebeurt. Eerst bij McAfee en later het Amerikaanse Netflix.

Minder enthousiast

Daar kwam, zag en overwon hij, maar de afgelopen maanden gaat het bij Netflix een stukje minder. Het consequente gemor rondom egoblokkades, de steeds minder interessante bibliotheek en de wellicht te sterke focus rondom haar eigen content, zorgen ervoor dat het sentiment rondom de streamingdienst een stuk minder enthousiast dan de jaren ervoor lijkt.

En dat is voor een Vice-President Head Of Communications, tot voor kort de rol van Evers, natuurlijk weinig leuk. Als Corporate PR moet je er alles aan doen dat alles en iedereen Netflix ademt.

Of het de reden is waarom Evers er mee ophoudt is onduidelijk, maar voor nu zijn wij vooral benieuwd wie zijn functie gaat overnemen. Update, dinsdag 19.21 uur:  Evers: “De afgelopen twee jaar ging voor mij over het neerzetten van een team en de laatste uitrol in EMEA. Sinds januari is Netflix overal beschikbaar.”

Hieronder een shine-moment van de voormalige Netflix-guru: