Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony S90-serie buigt ook voor ‘curved’ tv-trend

Sony S90-serie buigt ook voor ‘curved’ tv-trend
Dennis de Vries

Samsung heeft het, LG heeft het. Sony kan dan niet achterblijven. Vandaag hebben zij hun nieuwe S90-serie tv’s gepresenteerd. Het gaat om een 75 inch en 65 inch 4K-tv met ingebouwd surround-sound. Meest opvallend is dat het scherm gebogen is, want dat is helemaal 2014.

Als we de foto’s goed bekijken, dan lijkt het wel of de buiging in het beeldscherm wat minder dik aangezet is dan bij de tv’s van LG en Samsung. Volgens Sony hebben ze wat dat betreft de ‘sweet spot’ gevonden. “Dankzij de nauwkeurig berekende kromming van het scherm krijgt de kijker een intensere home entertainment-ervaring”, zo juicht het persbericht, dat verder spreekt van ‘natuurlijk ogende Ultra HD 4K-beelden’.

>> Zo doet LG het: check onze LG 55EA980W Curved OLED tv review
>> Zo doet Samsung het: check de Samsung KE55S9C preview

Om die fantastische beelden te benadrukken trekt Sony weer een batterij aan spectaculaire termen uit de kast. We hebben het hier over een TRILUMINOS-display, voor diepere, betere kleuren. X-tended Dynamic Range zorgt voor meer contrast terwijl de 4K X-Reality PRO-technologie van Sony gewone tv-beelden opschaalt naar 4K-resolutie. En vergeet de Motionflow XR800Hz niet, mensen. Motionflow XR800Hz! Man, als dat tegenwoordig allemaal mogelijk is.

Wel fijn is dat Sony bij het maken van de televisie aandacht had voor geluid, normaal een ondergeschoven kindje bij platte tv’s. De KD-75S9005 en de KD-65S9005, zoals ze officieel heten, zijn voorzien van een 4.2 kanaals surround-systeem mét twee subwoofers. Mocht je echt je buren willen lastig vallen, dan kun je er eenvoudig nog een speciale losse subwoofer bij kopen. Want een film is pas tof als het servies in de kast staat te trillen.

Prijs? Geen idee

Zoals gezegd is Sony’s 4K Curved-tv in twee varianten verkrijgbaar. De 75 inch (190 cm) grote KD-75S9005 en de evengoed nog flinke KD-65S9005 met een diagonaal van 65 inch (165 cm). De prijzen zijn nog niet bekend, maar we verwachten daar op de IFA elektronicabeurs in Berlijn, volgende maand, meer informatie over de te krijgen.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Speakers zijn mooi weggewerkt, mag LG wel een voorbeeld aan nemen. Zie zelf geen nut in een gebogen tv, maarja andere mischien wel.