Na Temple Run film: 5 games die op het witte doek horen
Het populaire spel voor mobiele telefoons Temple Run wordt verfilmd. Volgens de Hollywood Reporter is Warner Bros in onderhandeling om de game naar het grote witte doek te brengen. Producer David Heyman, die eerder de Harry Potter serie deed, is al aan boord. De film moet draaien om een ontdekkingsreiziger die iets uit een tempel steelt en dan achtervolgt wordt door demonische krachten. Of hij het op een lopen zet ,is nog niet bekend.
De kans dat je Temple Run eens hebt gespeeld is vrij groot. Het eerste deel werd door ontwikkelaar Imangi Studios in 2011 uitgebracht voor Android. Andere platformen en een deel twee volgden later. Waar het spel ook verscheen, het was een enorm succes. In de zogenaamde ‘endless runner’ speel je een ontdekkingsreiziger die iets heeft gestolen uit een tempel. Vervolgens wordt hij achterna gezeten door grote apen, en moet hij rennen. Veel rennen. Door op het juiste moment te springen of bochten te nemen, kan de ontdekker de apen voor blijven, maar de finish haalt hij nooit. Tragisch.
Dat flinterdunne verhaaltje is dus genoeg voor Warner Bros om er werk van te maken. Volgens ons kan dat twee kanten op gaan. Of we krijgen in 2014 een remake van Indiana Jones, of we zitten anderhalf uur te kijken naar een gozer met een hoed op die rent. En rent. En rent. Tot we onze spullen pakken en de bioscoop uitlopen. Hoe dan ook, Draadbreuk ziet kansen. Want waarom stoppen bij Temple Run? Deze games verdienen ook een eigen Hollywood blockbuster:
Angry Birds:
Dit is een inkoppertje natuurlijk. Geen andere gameontwikkelaar is er zo in geslaagd schandalig te cashen op het succes van een simpel spelletje als het Finse Rovio. De producten die er uit voort komen variëren van pyjama’s en lunchtrommeltjes tot pretparken, een heuse animatieserie en kabelbanen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat er een film in de maak is; in 2016 moet die in première gaan. Met spellen als Angry Birds Star Wars en Rio is Rovio geen vreemde in de filmwereld, maar dit gaat dus de andere kant op. Wij kunnen niet wachten op de Angry Birds-spelversie van de Angry Birds film. Noem ‘m maar ‘Angry Birds: Inception‘ ofzo.
> Download een van de talloze versies van Angry Birds
Wordfeud:
Je gelooft het bijna niet, maar er zijn nog mensen die dit spelen. De grote mobiele-multiplayer-Scrabble-ripoff hype (goed woord voor… juist) is wel verdwenen, toch is er nog genoeg basis voor een mooie film. Maak er gewoon een romantische comedy van. Iets met een man en een vrouw (Tom Hanks en Meg Ryan ofzo) die elkaar in het dagelijks leven niet kunnen uitstaan, maar zonder het te weten via Wordfeud naar elkaar toe groeien. Tranentrekkend hoogtepunt komt natuurlijk als de man de letters M, A, R, R, Y, M, E neer kan leggen met driemaal de woordwaarde, terwijl de vrouw net bij de gate staat om te emigreren. Met verplichte ‘ren door het vliegveld in elkaars armen’ scene.
> Download Wordfeud
Hill Climb Racing:
Als de essentie van een mobiele game ‘simpel maar verslavend’ is, dan is het geen toeval dat Hill Climb Racer zo populair is. In deze side scroller moet de held in een knullig autootje steeds hoger wordende bergen beklimmen op verschillende soorten terrein. Dat klinkt als een ideale setting om de ‘Fast & Furious’ reeks nieuw leven in te blazen. Vin Diesel neemt het ditmaal niet op tegen opgefokte ricers en musclecars met 38 versnellingen, maar gaat off road. Spektakel gegarandeerd, zeker in de epische climax waarin Vin met een tank over de maan rijdt. Je moet tenslotte wel trouw aan het spel blijven.
> Check Hill Climb Racing
Plants vs. Zombies:
Mensen zonder iPhone hebben tijdenlang jaloers over de schouders mee moeten kijken hoe anderen met een keur aan coole planten zich de zombies van het lijf hielden. Sinds kort is de kraker Plants vs. Zombies (deel 2) ook voor Android beschikbaar en het downloadaantal schiet meteen over de miljoenen heen. Crazy Dave, de hoofdrolspeler met een pan op zijn hoofd, heeft zijn planten nodig om de hordes zombies van het lijf te houden. Dat klinkt als een fantastisch scenario voor een zombiefilm. Dat, of een krankzinnige plottwist in de seizoensfinale van The Walking Dead. Misschien vinden we dat laatste nog wel leuker.
> Doe mee met Plants vs Zombies
Where’s my water?
Swampy wil douchen, maar er is geen water. In deze puzzelgame moet je zorgen dat een moeras-alligator onder de douche kan door leidingen te verleggen en gangen te graven. Disney is de uitgever, dus een kinderachtige cartoon met zo nu en dan een vrolijk zingende moerasfauna ligt voor de hand. Of misschien een stoner-film genaamd: ‘Dude! Where’s my water?’ met Ashton Kutcher in de hoofdrol. Maar een gritty remake spreekt ons misschien meer aan. Eén man, een eindeloos moeras, in de zoektocht van zijn leven naar water….en zichzelf. Laten we Eddie Vedder een soundtrack opnemen en speelt Emile Hirsch de hoofdrol. Alleen niet in Alaska.
-
Lijkt me overigens best wel grappig, maar ik denk dat zo’n film nooit het spel zelf zou kunnen inhalen qua populariteit.
Met plants vs zombies zouden ze wel iets van een horror/sciencefiction film kunnen maken over een zombie uitbraak en een doorgedraaide wetenschapper die planten muteert en dat die zombies en planten elkaar een beetje lopen af te slachten. (Met natuurlijk nog een negroïde persoon (Will Smith?) die instant zombie’s afknalt)-
Will Smith met een steelpan op zijn hoofd? Klinkt als een kaskraker! 😀 Maar dan moet hij tijdens het afknallen van zombies wel minimaal een keer de zin: “I didn’t sign up for this sh*t!” zeggen. Anders telt het niet.
-
Reacties