Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Beste podcast-apps voor je telefoon

Beste podcast-apps voor je telefoon
Bart
  • Op 12 november 2013

Van slap geouwehoer over technieuws tot diepgaande discussies over de zin van het leven. Op de burelen van Draadbreuk zijn we fan van de meest uiteenlopende podcasts. Maar welke app heb je nodig om die podcasts binnen te halen? We zetten de beste opties voor alle platformen op een rijtje.

Android

podcast_android

Stop maar met zoeken. Pocket Casts is namelijk de beste optie voor Android. Niet alleen dankzij alle uitstekende functies, maar vooral vanwege het design. Het ziet er strak uit, navigeren door verschillende podcasts gaat heel eenvoudig en met een paar klikken heb je een playlist in elkaar gezet. Pocket Casts synchroniseert daarnaast met andere apparaten zoals je tablet en dankzij de ‘discover’-tab ontdek je snel nog meer podcasts. Oh ja, let ook op de vrij hilarische changelog in de Play Store. Keerzijde? Pocket Casts is met €3,13 niet goedkoop, maar is het aankoopbedrag meer dan waard.

Gratis variant: Podcast Addict. Doet een beetje denken aan Pocket Casts, maar kan er niet aan tippen. Biedt ondersteuning voor thema’s, verschillende afspeelinstellingen per podcast en een bibliotheek met (volgens eigen zeggen) meer dan 75.000 podcasts. De app is gratis, maar dan moet je het wel doen met advertenties, die je overigens voor €1,99 kunt lozen.

 

iOS

podcast_ios

Een taaie dobber: Instacast vs Downcast vs Pocket Casts. De drie iOS-apps zien er allemaal schitterend uit, bieden op veel fronten identieke functionaliteit en alleen het prijskaartje is echt verschillend. Op punten wint Downcast de strijd, voornamelijk omdat de app goedkoper is dan de concurrentie. Met €2,69 is het nog altijd geen koopje, maar zeker het bedrag waard. Ter vergelijking: Pocket Casts kost €3,59, terwijl Instacast 4 voor €4,49 in de App Store te vinden is.

Gratis variant: Podcasts. Apple’s eigen variant heeft een naam die alle creativiteit uit je zuigt, maar qua functionaliteit een goede basis legt. Een degelijk instapmodelletje voor de beginnende iOS-podcastliefhebber.

 

Windows Phone

podcast_wp

Podcast Lounge is de absolute winnaar op Windows Phone-toestellen. Persoonlijk ben ik niet echt fan van het design van apps op WP8, maar Podcast Lounge ziet er strak uit. Vooral de automatische downloadfunctie is zeer bruikbaar en met €1,99 is het de goedkoopste winnaar op de drie verschillende platformen. De voorzichtige koper kan ook eerst de proefversie proberen, maar daarmee kun je alleen podcasts streamen in plaats van downloaden.

Gratis variant: PODCASTS! Sorry voor de caps, maar ik kan er weinig aan doen dat die app zo heet. Het uitroepteken doet meer vermoeden dan het eigenlijk is (check voor de grap de reviews), maar er zijn helaas maar weinig degelijke gratis opties voor Windows Phone. Je ontkomt er eigenlijk niet aan om de portemonnee te trekken…

 

Wat moet ik luisteren?!
Volgende week op Draadbreuk.nl een overzicht met de leukste (tech)podcasts. Heb je luistertips? Laat het horen in de comments, dan nemen we ze mee in het lijstje.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    The 404 show van cnet