Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Samsung Galaxy S7, Chromecast en mysterie

De wandelgangen met Samsung Galaxy S7, Chromecast en mysterie
Dennis de Vries

De geruchten over nieuwe gadgets blijven maar komen. Als je elke natte scheet uit het geruchtencircuit als nieuwsbericht wilt lezen, heb je hier niets te zoeken. Maar op zondag zal het allemaal wel. We kijken terug op wat er geroddeld wordt over de Samsung Galaxy S7, Chromecast en de vouwbare telefoon.

 

Samsung Galaxy S7 wordt van metaal

“WIJ WILLEN EEN METALEN BEHUIZING!”, riepen we in koor als Samsung wéér een plastic vlaggenschip smartphone presenteerde. Die kregen we niet, we moesten het doen met het glas van de Galaxy S6. Nou, vooruit dan maar, doen we het daar wel mee. Maar het lijkt er op dat onze gebeden dan na jaren toch verhoord worden. Een Koreaanse site heeft opgevangen dat de Samsung Galaxy S7 een metalen unibody behuizing krijgt. Hoe ze aan die wijsheid komen is niet duidelijk.
Is bovenstaande foto een gelekte foto van de Samsung Galaxy S7? Ehm, nee. Het is een concept van de S6. Geen idee van wie. Meer omdat er toch iets bovenaan geplaatst moet worden.

 

Chromecast en andere Google-goodies

new-chromecase
Bovenstaande bijzondere ontwerp is de nieuwe Chromecast. Belangrijkste verbetering? Betere wifi, als we 9to5google moeten geloven. Dat doen we dan maar. Verder zit er een functie in die ‘fast play’ heet. Het vermoeden bestaat dat je dankzij ‘fast play’ sneller content kunt selecteren en afspelen. Meer valt er nog even niet van te maken. Verder is er een tweede variant van Chromecast in de maak die bedoeld is voor alleen audio. Daarmee kun je dan je ouderwetse speakers draadloos maken en lekker direct je Spotify eraan connecten.
Wanneer komt Google met nieuwe Chromecasts? Ze hebben een evenement gepland voor 29 september, dus daar gaan we ze waarschijnlijk zien. En hopelijk ook wat andere nieuwe spullen. Nexus? Doe maar!

 

Flexibele smartphone is op komst

Maar voor het spannendste gerucht moeten we toch weer terug naar Korea. Daar meldt nieuwssite ETNews namelijk dat ze bij LG op volle kracht kleine, flexibele beeldschermen aan het maken zijn. Niet voor een nieuwe LG smartphone, schijnbaar is er een enorme order Amerika gekomen. De beeldschermen zijn bedoeld om een nieuw soort vouwbare telefoon te maken waarbij ook het beeldscherm mee vouwt.
Wie gaat die telefoon dan maken? Dat blijft nog even een mysterie. Maar volgens dezelfde mysterieuze bronnen is het een bedrijf dat de concurrentie aankan met Samsung en Apple. Blackberry valt dus al af dan.