Draadbeuk verlinkt Fastcompany, Techcrunch & Readwrite

Draadbeuk verlinkt Fastcompany, Techcrunch & Readwrite

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

[divider]1991 zoog eigenlijk best wel[/divider]

Everything From This 1991 Radio Shack Ad You Can Now Do With Your Phone

Huffington Post

De kop van het artikel laat aan duidelijkheid weinig te wensen over. Schrijver Steve Cichon kreeg een oude, paginagrote krantenadvertentie van elektronicazaak Radio Shack onder ogen. Die had in 1991 flink veel aanbiedingen op een breed aanbod aan gadgets. Als je alles op die pagina zou kopen zou je duizenden dollars kwijt zijn. En ongetwijfeld ook kilo’s en kilo’s aan apparatuur hebben. Fast forward naar 2014, waarin Cichon zijn iPhone vergelijkt met de complete advertentie. Conclusie: het is hard gegaan, we zijn ver gekomen. Toch zijn er enkele zaken die zijn iPhone nooit zal kunnen vervangen.

 

[divider]Je zooi verkopen; zo doe je dat[/divider]

How Stars Like Jay Z And Martha Stewart End Up With Samsung Devices

Fastcompany

Mooie gadgets maken is moeilijk, maar ze vervolgens verkopen is een kunst. Daarom is marketing zo belangrijk en voor marketing zijn beroemdheden dan weer belangrijk. Wij kunnen hier in Nederland geen Samsung-presentatie bezoeken of er staat wel een ex-GTST-er te bazelen over smartphones. In de VS pakt Samsung het iets voortvarender aan. De reden dat figuren als Jay Z vrijwillig met een Galaxy op zak lopen, is een briljant uitgekiend ‘White Glove’-programma die celebs voorziet van Samsung-spullen en ze vervolgens pampert, poedert, knuffelt en aait. Journalist Shane Show beschrijft niet alleen hoe het systeem werkt, maar wordt er ook onderdeel van. Aan het eind van het verhaal is zijn iPhone niet meer in beeld. Zo doe je dat dus.

 

[divider]Chickies, beter van niet[/divider]

Booth Babes Don’t Work

Techcrunch

Niks mis met een goeie booth babe. De aantrekkelijke jongedames (bijvoorbeeld op de foto hierboven van Sergey Galyonkin), veelal schaars gekleed, staan ons niet in de weg op een beurs of congres. In de VS zijn ze wat politiek correcter en laait na elke CES weer eenzelfde discussie over seksisme op. Spencer Chen had voor zijn bedrijf de beschikking over twee stands op de CES en besloot eens een A/B-test te doen. Bij een stand zette hij een groep wulpse dames die heel goed lief konden lachen. Bij de andere plaatste hij wat oudere, aanzienlijk minder wulpse oma’s met veel kennis over het bedrijf en het product. Zijn conclusie: die laatste deden het aanzienlijk beter op de CES en leverden veel meer op voor het bedrijf. Terwijl daar echte zaken gedaan werden, trokken de mooie vrouwen alleen lutsers, kanslozen en journalisten van Draadbreuk.nl naar de stand. Daar heb je inderdaad niets aan, nee.

 

[divider]Wie is DPR?[/divider]

Eagle Scout. Idealist. Drug Trafficker?

New York Times

Zegt de naam Ross Ulbricht je iets? Misschien rinkelt er door zijn nickname Dread Pirate Roberts een belletje? Anders ken je ‘m vast als dé man achter Silk Road. De website was korte tijd geleden veelvuldig in het nieuws. Je kon daar anoniem alle drugs kopen tot je er, letterlijk, dood bij neerviel. Dread Pirate Roberts zorgde zo voor meer drugshandel dan Tony Montana. Maar de FBI ontmaskerde de eigenaar, arresteerde hem en sloot de marktplaats. Dus…wie is deze druglord? Een aardige jongen die af en toe iemand om laat brengen. NYTimes maakt een uitgebreide beschrijving, en spreekt ook even met de ouders van ‘DPR’.

 

[divider]Over spammende koelkasten[/divider]

The Internet Of Things Has Been Hacked, And It’s Turning Nasty

Readwrite

Tof man, al die slimme apparaten in je huis. Zo vergeet je nooit meer je thermostaat laag te zetten als je gaat pitten. Maar er zit een keerzijde aan: als het verbonden is met internet, kan het gehackt worden. Zo spotte een onderzoeker een enorme berg spam die bleek te worden verzonden van apparaten als… koelkasten enzo. The internet of things was gehackt en werd misbruikt door spambots. Joechei! Readwrite geeft duidelijk advies over hoe je moet omgaan met deze nieuwe realiteit. (Dank voor de linktip, @caspermeijer!)