Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (19)

’t Wereldje (19)
Dennis de Vries

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

5. Kanye kan er nog steeds niet om lachen

"And now I got my wish, cause i know that I'm a gay fish"

When I say I’ve got crabs,I mean literally

 

Vorige week leek Coinye redelijk dood geprocedeerd door Kanye. Maar een nieuwe week, een nieuw hoofdstuk in de soap over de strijd tussen een groepje nerds met een digitale munteenheid, en een rapper zonder gevoel voor humor. Volgens de eigen site is het Bitcoin-alternatief nog springlevend en zijn ze zelfs bezig met interessante nieuwe functies. Ze maken op de site wel even extra duidelijk dat Kanye West absoluut niet bij de munt betrokken is. Wij snappen sowieso niet waar dat vermoeden vandaan komt.

 

4. De beste wearables. Ooit!

Nieuw van Sony: een bril die je haar speels naar achter blaast.

Nieuw van Sony: een bril die je haar speels naar achter blaast.

Heb je al gehoord van de nieuwe ‘ankle band that glows red when you need a shit‘. Of wat dacht je van de ‘sports bra that glistens when you’ve got a hangover‘. Het is geen lijstje topproducten die gespot zijn op de CES, maar het is afkomstig van de linktip van de week: What the fuck is my wearable strategy? Elke keer als je de site laadt, gooit hij wat nieuwe termen en uitdrukkingen door elkaar om zo tot een briljant idee voor een wearable te komen. Zoals een ‘jumper that makes a vine when it’s sunny outside‘. We zouden toch zweren dat we die écht eens al persbericht binnen hebben gekregen.

 

3. Te lelijk om na te maken

Een nep-Gear? Waar zie je ons voor aan? Wij hebben ons gezin te onderhouden!

Een nep-Gear? Waar zie je ons voor aan? Wij hebben ons gezin te onderhouden!

Imitatie is de mooiste vorm van vleierij. Wat dat betreft is het een stevige trap in het kruis van de Galaxy Gear dat er geen enkele namaak van te vinden is. CNN toog naar het Shenzhen’s Huaqiangbei in China, een gebied waar je elke Galaxy telefoon, elke iPad en elke Sony ooit kunt krijgen. Maar dan nagemaakt, nep, fugezi. Er is nu eenmaal een markt voor smartphones die er uit zien als een Samsung maar weinig kosten. Maar in de Galaxy Gear zien de handelaren daar zelfs geen brood. Gemiste kans, want als ze er een handjevol van verkopen is het goed mogelijk dat ze het beter doen dan Samsung met de echte Gear.

 

2. Justitie: ‘Tape het internet af’

Draadbreuk: 'Tape hackers af'

Draadbreuk: ‘Tape hackers af’

Zit je nu op een laptop? Kijk eens naar boven? Niet zover, net boven je beeldscherm. Daar ja, dat cameraatje. Zie je die? Hij ziet jouw wel. En je weet nooit wie er achter die camera zit mee te kijken. Dat blijkt wel uit de zaak tegen een 18-jarige smeerlap die naaktbeelden van Jan en alleman heeft gekregen door in te breken op laptops. Justitie heeft echter de oplossing: een plakbandje over de webcam! Lekker efficiënt. Moeten we ook een stukje tape op de internetverbinding plakken om te voorkomen dat hackers (of de overheid) ons internet aftapt? Volgende stap: hoedjes van aluminiumfolie die van overheidswege worden uitgereikt.

 

1. Je bent dood voor mij

Hallo, wij zijn Apple en we wensen Google de hartelijke tyfus.

Hallo, wij zijn Apple en we wensen Google de hartelijke tyfus.

Als je ruzie hebt met iemand op Twitter, dan kun je twee dingen doen. Je beledigt de moeder van diegene en maakt ‘m voor rotte vis uit. Bij voorkeur in ALL CAPS omdat iemand het anders misschien niet begrijpt. Maar een veel krachtiger middel is de ‘unfollow’. Met één druk op de knop elimineer je diegene uit je leven. Het is een simpele handeling, maar het zegt zoveel. “Je bent dood voor mij”. Dat is de boodschap die Apple marketingchef Phil Schiller gestuurd heeft aan Tony Fadell van Nest, direct na bekend werd dat het bedrijf werd overgenomen door Google. Fadell, zelf ooit werkzaam bij Apple, kreeg vrijwel direct het digitale mes in de rug. Mocht je binnenkort langs een Apple Store fietsen, kijk dan niet gek op als de medewerkers daar de voorraad Nest-spullen bij het oud vuil zetten.