Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.
[divider]Soms moet je gewoon de eerste zijn[/divider]
Early adoption is expensive, stupid and we never want to stop
Als je er goed bij na gaat denken, kun je maar beter niet de eerste zijn met een nieuwe gadget. Met een beetje pech moet je midden in de nacht in de rij staan. Je apparaat wordt geplaagd door kinderziektes, je betaalt altijd de hoofdprijs en ontwikkelaars zijn nog helemaal niet klaar met de coolste apps of games. Maar toch….als die nieuwe versie uit komt sta je toch weer in de rij. En daar is niks mis mee, zo betoogt Polygon in dit feel good verhaal van de week. Soms zijn dingen gewoon leuk omdat ze leuk zijn.
[divider]JE BENT DE MILJOENSTE BEZOEKER, KLIK HIER[/divider]
Behind the banner
Dat je een keer per ongeluk een halve seconde op schoenen hebt gezocht, en de weken daarna alleen maar banners van schoenen op elke site ziet. Bloedirritant natuurlijk, maar de techniek er achter zit wel heel vernuftig in elkaar. Als jij een website bezoekt worden de over jou bekende gegevens gewikt, gewogen, geanalyseerd en er wordt gereageerd, onderhandeld, geboden en een banner getoond. Allemaal in een fractie van een seconde. Deze ultra-hippe interactieve presentatie laat zien hoe dat ongeveer in zijn werk gaat. Kijk ‘m gerust een paar keer, moesten wij ook doen.
[divider]Whatsapp is nu ook evil. Toch?[/divider]
Écht veilig communiceren: zijn diensten als Telegram de oplossing?
Man, wat hebben we met zijn allen toch een diepgewortelde haat tegen Facebook. Zelfs het populaire Whatsapp, tegenwoordig ook op de Doro van je grootmoe te vinden, viel direct uit de gratie bij veel gebruikers nadat het nieuws over de overname door Facebook bekend werd. Een alternatief? Het Russische Telegram. Want versleuteld, dus veilig. Bij Tweakers nemen ze dat niet zomaar aan. Zij spraken met veel beveiligingsexperts over de beveiliging van Whatsapp-alternatieven, maar ook andere cloud-diensten. Verrassing: de experts worden niet bepaald warm van de beveiliging van Telegram. Ga maar weer op zoek naar een nieuwe optie dus.
[divider]Wie wil er in Googletown wonen[/divider]
Welcome to Googletown
The Verge
Mountain View. We stellen ons zo voor dat het ooit een klein, rustig dorpje was aan de voet van een berg. Het leven was simpel, iedereen kende elkaar en in het weekend ging het geschoten wild op de BBQ. Tegenwoordig is Mountain View vooral bekend als het dorp waar Google is gevestigd. In de toekomst is het wellicht bekend van het dorp dat Google ís. Want de zoekgigant blijft maar uitbreiden tot het punt dat heel Mountain View van hun is. Dat heeft zijn voordelen voor het stadje, maar ook nadelen. Kom voor het artikel, blijf hangen voor de briljante foto van de uil.
[divider]Zeven sleutels, to rule them all[/divider]
Meet the seven people who hold the keys to worldwide internet security
The Guardian
Wow. Dit zou zomaar de basis voor een nieuwe editie van Lord of the Rings kunnen zijn. Om het DNS, de ruggengraat van het internet, te beschermen zijn er op de wereld, verspreid over verschillende continenten, zeven mensen met een speciale (echte!) sleutel die de boel in de hand houden. Onder de strengste veiligheidsmaatregelen komen zij zo nu en dan bij elkaar en The Guardian was daarbij. Maar, zo wordt al snel duidelijk, “the reality is rather closer to The Office than The Matrix” Uiteindelijk zijn het zeven experts die bij elkaar komen in een suffe ruimte, waar ze suffe dingen bespreken en zichzelf per ongeluk opsluiten in een kamer. Het artikel is allerminst suf.