Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (25)

’t Wereldje (25)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Onderzoek: niemand weet wat Mozy is.

De laatste keer dat we iets kochten zonder te weten wat het was, zagen onze ballen er zo uit.

De laatste keer dat we iets kochten zonder te weten wat het was, zagen onze ballen er zo uit.

 

Soms stuit je op een trend waar je de ballen spontaan van in je keel beginnen te kloppen. Vergeet Tinder, neknominate en Flappy Bird, er is iets nieuws en het is briljant: op internet dingen kopen waarvan je geen idee hebt wat het is. En het mooie is: bijna een derde van ons doet het al. “30 procent van de mensen zegt online services te kopen waar ze nog nooit van hebben gehoord. Dat blijkt uit een online onderzoek van Mozy.” Het staat in een persbericht dat we deze week binnenkregen en dus is het waar. Stel je voor: alsof je bij de plaatselijke groenteboer binnen loopt, een vreemde kruising tussen een ananas, peer en doppinda tegenkomt, de man achter de balie vraagt wat het is, hij het niet wil zeggen en dat je er dan vervolgens een halve kilo van bestelt. Spannender wordt boodschappen doen niet meer. Wat Mozy is, vraagt u zich af? Wij hebben geen idee, maar mogen we er vijf van, alstublieft?

 

4. Haha, vrouw met Google Glass loopt punkbar binnen

Google Glass: Sid Vicious draait zich om in zijn kots

Google Glass: Sid Vicious draait zich om in zijn kots

 

Ja hoor, we hebben wéér een argument gevonden waarom mensen met een Google Glass niet te harden zijn. Onnozeler krijg je ze namelijk niet. Maak kennis met zelfverklaard social media-consultant Sarah Scrotum Slocum. Zij schreeuwde vorige week het internet bij elkaar, omdat ze ‘fysiek en verbaal was aangevallen door Glass-haters’. Oké, wij zijn tegen geweld, maar het is ook rete-irritant als men je op straat je door zo’n apparaatje aangluurt en je niet weet of je gefilmd wordt. Maar het was niet op een openbare plaats. Niet eens. Mevrouw deed het in een punkbar. En terwijl de aanwezige bezoekers wanhopig hun gezicht probeerden te bedekken, bleef Slocum doorfilmen totdat iemand er genoeg van had en de glasshole van haar bril ontdeed. Die kreeg ze wel terug, maar vervolgens bleken haar telefoon en portemonnee gestolen te zijn. Haar reactie? “Ik ga mijn Glass vanaf nu altijd dragen. Ik laat me niet ontmoedigen door deze mensen om een geweldige technologie te gebruiken die mijn leven makkelijker maakt.” Prima statement, wij wachten met smart het moment af dat ze een supergeheime Russische militaire basis of het hoofdkwartier van Draadbreuk binnenloopt.

 

3. Apple wil iPhoneclub de mond snoeren

Banksy wist jaren geleden al wat je met Apple moest doen

Banksy wist jaren geleden al wat je met Apple moest doen

 

Wij kunnen nog wel eens kritisch uit de hoek komen als het gaat om onze collega’s van andere tech-media. Vinden we noodzakelijk, want je moet elkaar toch scherp houden. Maar nu springen we even op de bres voor de mensen van iCulture, het bedrijf achter iPhoneclub.nl. Jarenlang schreven ze over jailbreaking van Apple-producten, maar daar stoppen ze mee. Waarom? Het mag niet meer van Apple, anders wordt hun affiliate-programma stopgezet. Dan kun je lekker stoer doen en stoppen met iTunes en de App-store, maar zo werkt het natuurlijk niet. Dat zou namelijk de financiële ondergang van de website kunnen betekenen. We vermoeden dat veel tech-sites zo’n situatie zouden doodzwijgen en hopen dat hun lezers het niet zou opvallen. Bij iCulture niet: zij geven even duidelijk aan hoe het zit en kraken een paar harde noten over Apple. Zo hoort het in de journalistiek en daar mogen genoeg partijen eens een voorbeeld aan nemen. En Apple? Wij steken zo even wat iPads in de fik. Gejailbreakt natuurlijk.

 

2. NUtech presenteert de toekomst van techvideo’s

Als cameraman kun je nu niet meer ongegeneerd naar de voorgevel van een persdame kijken

Als cameraman kun je nu niet meer ongegeneerd naar de voorgevel van een persdame kijken

 

Jullie willen niet weten hoe zwaar wij het hebben bij Draadbreuk. Echt waar, denken jullie dat die filmpjes zomaar uit het niets ontstaan? Nee, daarvoor lijden we. Bloed, zweet en tranen, zeg maar. We sjouwen het hele land door met grote tassen met camera’s, statieven en allerlei accessoires om een filmpje van een paar minuten te maken. Ger moet tegenwoordig driemaal per week worden gemasseerd, anders klapt hij dubbel door een hernia. En zijn we dan op locatie, moet je u-ren-lang met zo’n gadget aan de slag: je zou er RSI van krijgen. Maar NUtech heeft ons de toekomst laten zien: gewoon lekker filmpjes opnemen met een (daar issie weer) Google Glass! Een Glass-on dus, in plaats van een hands-on. Je hebt je handen vrij, als je geen rare tik hebt blijft de camera’s lekker stil en je kijkt gewoon naar wat je wilt filmen. Goed, dat het qua beeld drie keer ruk is en het klinkt alsof je vijf meter onder water aan het presenteren bent, is kennelijk bijzaak. Alsof jullie daar aanstoot aan zouden nemen. Wij gaan het voortaan ook op die manier doen. Bij voorkeur in een punkbar.

 

1. Van nieuwe ontgrendelingsmethode LG krijg je tieten

"dokter, sinds ik met LG bel voelen mijn borsten zo ruw aan"

“dokter, sinds ik met LG bel voelen mijn borsten zo ruw aan”

 

Tijdens het MWC in Barcelona presenteerde LG een nieuwe manier om je telefoon te ontgrendelen: KnockCode. Ach, je zag het natuurlijk al bij ons voorbijkomen. Wat betreft de promotie rondom de nieuwe feature liep het op z’n zachtst gezegd niet echt lekker bij het Koreaanse bedrijf. Een paar ongetwijfeld niet onappetijtelijke booth babes deelden namelijk speciale stickertjes voor op je telefoon uit. Tegen straling. En zoals we allemaal weten: als je het ergens niet over moet hebben in de business, is het juist dat altijd rondzoemende onderbuikgevoel dat door te veel bellen misschien wel een kokosnoot op je hoofd kan gaan groeien. Maar het wordt pijnlijker. Het instructieblaadje bij de sticker meldde: “Het voorkomt schadelijke elektromagnetische straling die gezondheidsproblemen veroorzaakt, zoals hormoonafwijkingen, onvruchtbaarheid, staar en hersentumor.” Huh? Speelt LG hier de Edward Snowden van de elektronicawereld? Nee, geen paniek, het bleek om “een culturele verwarring” te gaan: in Korea blijken dit soort stickers een soort talisman te zijn en de tekst was niet goed vertaald. Maar toch: mochten wij binnenkort opeens tieten hebben, dan weet je hoe het komt.