Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (25) met ‘den ouden doosch’

Dennis de Vries

Maandagavond, zeven uur. Ger zit nog ergens in de rimboe en Paul is al dagen vermist. Maar we willen jullie niet zomaar laten zitten. Dus leegden de heren op een regenachtige middag hun lades, schoven aan en gingen eens gezellig herinneringen ophalen. Een melancholische Uitbuiken met een lach, een traan en natuurlijk slechte muziek.

Wat zat er dan zoal in den ouden doosch? Natuurlijk komt er een Nokia 3310 uit tevoorschijn. De ultieme klassieker. Onverwoestbaar, met verwisselbare covers, een accuduur van drie-en-een-half jaar en de tofste game die je kon wensen. Maar ook de Samsung D600 kan op warme herinneringen rekenen. Bellen als Jack Bauer, wie wil dat niet?

Natuurlijk is een aflevering niet compleet zonder de nodige muzikale wansmaak, gebrand op cd en vervolgens verkocht achter het fietsenhok op het schoolplein. Verdiensten worden keurig bijgehouden op de digitale organizer en als je echt, echt, echt heel hip wilt doen…dan zet je de muziekcollectie op zo’n nieuwerwetse iPod.

Volgende week wederom een Uitbuiken Speciaal, dus hou ‘m hierrrr!

Reacties

 1. BroodjeKaas

  Heerlijke aflevering! Die personal ‘organizer’ had ik ook, het is maar goed dat ik in die tijd weinig te organizen had. Later werd deze vervangen door een Psion (zie foto), best een vooruitstrevend apparaat. Mijn eerste telefoon was de Siemens c45, gevolgd door een Siemens CX65, Nokia 6610 en ook de Samsung D600 (toptoestel, inderdaad)!

 2. Dave Zeegers

  Ja ik had gewoon ook DIE organizer, daar kon je nog oordopjes indoen en dan radio luisteren. Hip!.. voor een week, beetje als de gemiddelde rage app van dezer dagen.
  Verder is mijn jeugd overladen met Sega, Nintendo was het grote kwaad waar ik alleen bij vriendjes thuis mee kon spelen. Maar laten we eerlijk zijn, dit is toch gewoon een van de mooiste consoles ooit gemaakt (* zonder extensies!)

 3. stijn v brummelen

  Mijn eerste telefoon was de nokia 1100, die altijd per ongeluk mee ging in de was. Mijn eerste smartphone was de HTC chacha (wat een kutding was dat). En mijn eerste tablet de ipad 1. De DS lite was ook lang eem verslaving

 4. albertams

  Ik had nog ergens een Psion 5 series liggen.
  Heb deze toen der tijd best veel gebruikt en ze worden nog steeds gemaakt volgens mij,
  alleen is die een oudje uit 2001/2002

  • albertams

   Ik had nog ergens een Psion 5 series liggen.
   Heb deze toen der tijd best veel gebruikt en ze worden nog steeds gemaakt volgens mij, alleen is die een oudje uit 2001/2002