Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Microsoft sloopt Dropbox, Google Drive met onbeperkt opslag

Microsoft sloopt Dropbox, Google Drive met onbeperkt opslag
Dennis de Vries

Meer voor minder, dat is al een tijdje het devies in de wereld van cloud-opslag. Zoveel mogelijk opslagruimte voor zo min mogelijk geld. Microsoft lijkt dat spelletje bijna uitgespeeld te hebben. Hun OneDrive opslagdienst geeft abonnees op Office 365 binnenkort onbeperkte opslag in de cloud.

Gebruikers van Office 365 Home, Personal en University krijgen de komende maanden een voor een onbeperkt veel ruimte op de servers van Microsoft. De prijs van $ 6,99 per maand blijft gewoon hetzelfde. Dat is een flinke slag in strijd om jouw data. Ter vergelijking: Dropbox biedt voor € 9,99 ‘slechts’ 1TB. Google Drive rekent hetzelfde voor 1TB. Bij Box kost onbeperkte opslag € 12 per maand, maar dan moet je er wel met minimaal drie man in zitten.

Maar wacht, er is meer!

Microsoft belooft steeds meer diensten te integreren met OneDrive, zodat je gemakkelijk kunt delen, syncen, samenwerken en andere cloud-gerelateerde zaken kunt doen. En vergeet niet, dat je bij Microsoft niet alleen opslag krijgt, maar ook meteen betaalt voor een compleet Office pakket. Hmm, geen slechte deal.

Je gaat je bijna afvragen wat de kleine lettertjes zijn. Hoe onbeperkt is onbeperkt? Daar zegt Microsoft nog niets over. Ondertussen zijn de ogen gericht op Google Drive, Dropbox, Box en andere cloud-opslagdiensten. Jullie zet. Meer bieden gaat niet lukken, alleen ‘minder’ blijft over. Gratis onbeperkte opslag, jongens. Wie flikt ’t het eerste?