Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Teske de Schepper & Jelte Keur doen toffe dingen

Teske de Schepper & Jelte Keur doen toffe dingen
Ger
  • Op 20 november 2014

Mochten jullie niet op Twitter zitten, niet dagelijks op NU.nl of de (vernieuwde site van) NOS F5’en, dan is daar Draadbreuk. Wij geven jullie de twee grootste virals van de week: de 32-jarige Jelte Keur en de 19-jarige Teske de Schepper.

Het blijft opmerkelijk hoe snel iets viraal kan gaan, zonder dat er iets als ebola of een SOA in het spel is. De afgelopen drie dagen stonden video’s van Jelte Keur en Teske de Schepper overal en nergens op het internet. Hamvraag: waarom?

1. Jelte Keur

Domtoren

Iedereen die het nieuwe seizoen van Homeland checkt, wordt naar van drones. Dan denken we aan schimmige spy-shit waarbij geen mens meer privacy heeft. Maar een drone is niets meer dan een vliegtuigje slash helikoptertje zonder bemanning. En die zijn er ook in (een soort van) speelgoededitie. Denk maar aan de Parrot AR-Drone. Jelte Keur die gebruikte een DJI Phantom 2 Epic om de Utrechtse domtoren in beeld te brengen. Dan denk je ongetwijfeld ‘boeien, klik-en-weg’, maar Jelte heeft naar eigen zeggen ’tien maanden gewacht’ om op het juiste moment te vliegen en te filmen. Gevolg: een shot dat rechtstreeks uit Lord Of The Rings lijkt te zijn gekomen. En dat ziet er zo ontzettend vet uit, dat zelfs Draadbreuk-collega Dennis nu aan het sparen is voor zo’n drone. En Dennis is niet de enige die dit cool vindt: ieder gezaghebbend medium publiceerde de vid. Kunnen wij niet achterblijven, natuurlijk.

 

Viral 2: Teske

2. Teske de Schepper

teskeuh2

 

Ik geef het toe: ik heb een rare fascinatie met betrekking tot fashion-, beauty- en lifestylevloggers. Lieve opgedirkte meisjes die trots vertellen over waarom de nieuwe Mac-eyeliner zo geweldig is. Of waarom het shoppen in London zo leuk is.
Chicks die eigenlijk niets echt interessants vertellen en toch hele volksstammen bezig kunnen houden. Hoe? Door gewoon heel erg persoonlijk en heel erg jezelf te zitten zijn. Niets meer, niets minder. Een soort Big Brother in je eentje. Of, om het even een iets moderner sausje te geven: een lonely Utopia, maar dan met nagellak. En dat is gewoon heel erg knap. Voor de duidelijkheid: deze meisjes hebben tienduizenden kijkers op YouTube en hordes fans. En dat vind ik dus fascinerend. Sterker nog, ik kijk weleens naar die filmpjes. Gewoon om te kijken waarom het zo succesvol is. Dat ik daarna weet dat ‘haar vriendje graag naar Breaking Bad kijkt’ en dat sushi een van de lekkerste gerechten op aarde is, is dan mooi meegenomen.

 

 

Een van die chicks is Teske de Schepper. Een lief meisje dat niet van vlees houdt en dat graag uitdraagt. Maar naast het dagelijks knuffelen van alles wat dier is, houdt ze ook van zingen. En dat kan ze – ja, laten we wel wezen – behoorlijk goed. Dus ze besloot tot een single. #rewritten gaat over liefde, het leven en alles wat daarmee samenhangt. Ze maakte een clip en bam… Daar was de viral. Binnen no-time was dit zoetsappige videootje waar een andere YouTuber verliefd in een Berlijnse fontein springt en Teske toelacht meer dan vijftigduizend keer bekeken. De teller staat momenteel op 164.241 views, and counting. Dat zag 3FM ook, en prompt werd Teske bij Domien uitgenodigd om te zingen. Ondertussen luisterden fans het nummer scheel en staat #rewritten (vergeet de hashtag niet) op 3 in de iTunes-store, zijn er al fans die de hit gecoverd hebben en komen de eerste parodieën online. Hieronder zie je twee andere (vrouwelijke) Youtubers de clip naspelen.

Ja, dat is gek.