Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Video: primitieve technologie is voor echte kerels

primitieve technologie
Bart
  • Op 3 mei 2016

Leuk dat je zo handig bent met mobiele telefoons. En stoer dat je op verjaardagen kunt vertellen dat je een Raspberry Pi zo hebt getweakt dat-ie 4K video’s kan afspelen via de netwerkschijf van je buurman. Maar kun je ook echt iets met je klauwen? Een huis van de grond opbouwen of een speer maken bijvoorbeeld?

Nou? Kun je dat? Nee hè? Om heel eerlijk te zien: ik ook niet hoor, dus schaam je niet. Maar om eens te zien hoe het ook kan, is het tijd voor een dikke shout-out naar de gast van het epische YouTube-kanaal Primitive Technology. Deze baas heeft namelijk echte skills en laat dat zien zonder op te scheppen. Sterker, hij toont ouderwetse technologie zonder ook maar één keer zijn mond open te doen. En dat is tamelijk uniek tussen al die schreeuwende YouTubers van tegenwoordig.

Gewapend met enkel een videocamera stapt hij het oerwoud en gaat aan de slag. Van een compleet huis tot een pannenset waar je moeder wild van wordt – hij maakt het allemaal zonder enig probleem. Het is fascinerend en verbluffend tegelijk.

 


In de meest recente video wordt een soort vloerkleed gemaakt, in die daarvoor een brute pijl en boog. Onze pro-tip: kijk in één ruk ademloos al deze video’s, zet het kanaal in je bookmarks, hoop dat er snel nieuw materiaal komt en pruts in de tussentijd lekker door met je eigen custom roms op je telefoon.