Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wandelgangen met Samsung Galaxy Note 5 & Nvidia’s VR-headset

Wandelgangen met Samsung Galaxy Note 5 & Nvidia’s VR-headset
Dennis de Vries

Op zondag kunnen we even bijkomen van de wekelijkse hectiek van de techwereld. Dat doen we door even te kijken naar alle geruchten, verzinsels en gelekte informatie die constant over het net schiet. Deze week zagen we de Samsung Galaxy Note 5 en een VR-headset van Nvidia voorbij komen. En kunnen we nu eens ophouden te doen alsof Blackberry interessant is?

 

Blackberry doet Android

blackberry-android

 

Doet Blackberry er nog toe? Niet echt, hè? Misschien is het daarom wel extra opmerkelijk dat er maar geruchten over het bedrijf blijven verschijnen in de media. Nu gaat het weer om een Android-toestel waar de Canadezen schijnbaar mee bezig zijn. Het apparaat zou een groot touchscreen moeten hebben en uitschuifbaar hardware-toetsenbord. Bovenstaand toestel is het niet, dat is een concept wat ze al een tijd terug lieten zien.
Blackberry met Android? Dat hadden ze vijf jaar eerder moeten doen. Achteraf is het makkelijk koffiedik kijken, maar inderdaad. Zullen we gewoon stoppen met het publiceren van geruchten over Blackberry? Zodra ze weer relevant worden, zitten we er bovenop.  Deal? Deal.

 

Samsung Galaxy Note 5 aan de USB-C

Bovenstaande kop vertelt eigenlijk het hele verhaal wel. Volgens een Chinese site krijg de Samsung Galaxy Note 5 een USB-c aansluiting. Dat is handig, want een normale MicroUSB doe je altijd eerst drie keer verkeerd om voor hij past. En USB-C is veel sneller, zowel met data-overdracht als met opladen. Na de nieuwe Macbook en de Nokia N1 Tablet is zou de Note 5 dan een van de eerste smartphones met dit nieuwe type USB zijn. De foto bovenaan is overigens slechts een bedacht concept van de Note 5.
Maar….dit zat er toch wel een beetje aan te komen? Ja, Google gaf zelf al aan dat Android-toestellen uiteindelijk overgaan op deze nieuwe aansluiting. Maar als Chinesen het zeggen, dan is het pas definitief.

 

Nvidia maakt eigen VR-headset

Ziet er strak uit, gap.

Ziet er strak uit, gap.

 

Nu we eindelijk weten dat de Oculus Rift voorlopig nog niet te krijgen is, kunnen we ons qua virtual reality weer richten op wat andere bedrijven doen. Zoals Nvidia! De hardware-fabrikant presenteerde kort geleden al een SDK voor virtual reality software, afgelopen week doken ook patenten voor een heuze headset op. Het geval heeft twee beeldschermen – voor elk oog een – en zes camera’s. Die moeten niet alleen de omgeving in kaart brengen maar ook nauwkeurig in de gaten houden wat je met je handjes doet, zodat dat vertaald kan worden naar de virtuele realiteit.
Wil ik! Wanneer komt die uit? Ten eerste: het feit dat een bedrijf een patent heeft, wil niet eens zeggen dat ze serieus bezig zijn met de productie van het apparaat. Toch klinkt het erg aannemelijk dat Nvidia meer met vr wil doen. Wanneer en hoe precies? Geen idee.

 

iPhone gerucht van de week: selfie camera!


Nieuwe week, nieuw gerucht over de iPhone 6S. Het in september te lanceren toestel zal een uitgebreide selfie camera boven het beeldscherm krijgen. Het magere 1,2 megapixel geval wordt geupgraded naar een exemplaar dat in ieder geval in FullHD kan filmen, zo ontdekte een Twitteraar in de software van iOS9. Daarnaast is zeer waarschijnlijk een selfie-panorama modus mogelijk, voor als je een heel dikke kop hebt, en zit er een flitser aan de voorkant van de iPhone 6S. Spann0nd!