Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

247 VOLT: taser-case zet je belager onder stroom (video)

247 VOLT: taser-case zet je belager onder stroom (video)
Paul Gersen

The world is a dangerous place. Je kunt de deur niet uit of je hebt een junk in je nek hangen, een terrorist naar je loeren of je loopt zo een shoot-out tussen The Bloods en The Crips in. Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Gelukkig is daar het Koreaanse bedrijf 247. Zij komen met de 247 Volt: een smartphone-case met ingebouwde taser.

De 247 Volt is dus een stroomstootwapen die je op je smartphone klikt. De twee pennetjes waarmee je je belager een opkalefater geeft, zitten verscholen achter een klepje dat je wegkaapt als je het wapen wilt gebruiken. Dat is niet even met een druk op de knop gebeurd, trouwens. Je moet de functie eerst activeren met je vingerafdruk – een andere dan waarmee je je telefoon unlockt. Daarna moet je een knop aan de achterkant ingedrukt houden. Wel zo veilig, want je wilt natuurlijk niet dat het dinge afgaat als je telefoon in je zak zit, of ans je net je moeder aan het bellen bent.

247 Taser video

Superveilig

De Volt doet overigens meer dan taseren alleen. Het maakt ook alarmgeluiden als je ‘m activeert, belt de politie, deelt je coördinaten en schakelt de filmfunctie van je frontcamera en je microfoon in, zodat er bewijsmateriaal opgenomen wordt van de crime scene. Allemaal zodat je snel geholpen kunt worden en men de dader kan pakken. O ja: hetvapparaar kan ook fungeren als extra accu voor je telefoon.

247 Volt kopen

We kunnen ons voorstellen dat voor een apparaat als dit best een markt kan zijn. Zelfs in Nederland zijn er plaatsen waar je ’s nachts liever niet komt, vooral als vrouw. Punt alleen: stroomstootwapens zijn in Nederland hartstikke verboden, dus ook de 247 Volt zal je hier niet mogen gebruiken. In Europese landen waar geen verbod op tasers en stun guns rust, gaat de Volt honderd euro kosten.