Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Blackberry en TCL: geen gelukkig huwelijk

Blackberry en TCL: geen gelukkig huwelijk
Redactie

Kennen jullie TCL? Kans bestaat dat dit merk zelfs bij jou als geoefende gadgetnerd geen belletje doet rinkelen. Niet gek, want dit Chinese smartphonebedrijf  heeft vooral haar sporen verdiend als OEM-fabrikant. Maar nog niet zo heel lang geleden probeerde het bedrijf iets zeer opmerkelijks. Lees verder wat het is…

De Chinezen kochten in 2016 namelijk voor een prikkie het fameuze Blackberry. Na fout op fout – en vooral de introductie van de iPhone – leed de Canadese speler grote verliezen. TCL rook een kans en introduceerde onder de vlag van Blackberry diverse modellen. 

De Blackberry Key zou het beste van Blackberry en de moderne smartphone combineren: een veelzijdig Android besturingssysteem, touchscreen én fijn toetsenbordje zouden de Blackberry weer uit zijn as moeten herrijzen.

Pietepeuterige toetsjes

Maar niets bleek minder waar: de kritische consument zat allang niet meer te wachten op pietepeuterige toetsjes en allerhande Blackberry Security-functies, die ook allemaal in de Play Store te vinden waren.

Gevolg: een regelrechte flop. In de zomer van 2020 besloot TCL er maar een einde aan te breien – de merknaam Blackberry is inmiddels overgenomen door Onward Mobility, een Amerikaans beveiligingsbedrijf. 

Al eind 2013 vroegen wij ons af waar het mis is gegaan bij Blackberry:


Waarom vertellen we dit? Nou, die gigantische flop heeft TCL besloten het over een iets andere boeg te gooien. De Chinezen introduceren nu zelf nieuwe smartphones onder hun eigen merk. Meest bijzondere wapenfeit: de TCL 20L, een 6,8 inch smartphone met octacore processor. Die heeft alleen geen toetsenbordje…

“Whatsapp? Welnee, ik ping gewoon nog lekker!”