Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

iPhone 7 en iPhone 7 Plus gepresenteerd. Tsja.

iphone 7 en iphone 7 plus
Dennis de Vries

Er was tijd voor een lach en een traan tijdens de grote Apple-laat-wat-zien-show. We hebben er een cameralens en een nieuw kleurtje bij en nemen afscheid van de audio-aansluiting. Aan het eind van de rit is het moeilijk om heel erg enthousiast te worden van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Het design is hetzelfde. Streepje anders hier, kleurtje anders daar. De iPhone 7 is er in mat zwart en glanzend zwart. Maar welke kleur je er ook aan geeft, het is nog altijd de twee jaar oude iPhone 6. Kleine aanpassingen zijn er natuurlijk wel. De homebutton is geen knop meer maar is aanraakgevoelig. De toestellen hebben nu wat meer geheugen, beginnend bij 32GB en oplopend tot 256GB. De iPhone 7 is nu stof en waterdicht. De toch al fantastische camera van de iPhone 6S is nu compleet nieuw en wordt door Apple geroemd als zijnde ‘fantastisch’. Datzelfde geldt voor de iPhone 7 Plus, alleen heeft die er nu twee waardoor je kunt zoomen. Digitale zoom tot 10x is mogelijk.

 

Reclamevideootje over de iPhone 7 (niet gesponsord ofzo hoor)

 

En dan is er nog de kwestie over de aansluiting van de hoofdtelefoon. Die ontbreekt inderdaad. Apple noemt het ‘courage’. Moed om te stoppen met het inbouwen van een oude, maar breed ondersteunde standaard waar iedereen prima apparatuur voor heeft. En moed om überhaupt nog een aansluiting aan de toch al dichtgetimmerde gadget te halen. Ook opladen en muziek luisteren tegelijk is er niet meer bij, aangezien je daarvoor dezelfde lightning-connector gebruikt.

Draadloze AirPods

Tenzij je draadloos gaat. De Apple AirPods zijn de karakteristieke oordopjes van Apple, maar dan zonder draadje. De toekomst is namelijk draadloos, zo claimt Apple. Dus hebben ze, ik citeer even van het persbericht, de draadloze koptelefoon opnieuw uitgevonden. De twee witte kleinoden zijn goed voor 5 uur muziek luisteren en kosten in Nederland €179. Want ja natuurlijk moet je die er los bij kopen.

 

Video: blahblahdesignblahblah

 

De Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn op het eerste gezicht erg mooie toestellen met fijne kleine verbeteringen. Het feit dat ze water- en stofdicht zijn, is zeer welkom. En het feit dat ze mensen niet meer verleiden tot het kopen van een highend smartphone met 16GB, maar beginnen bij 32GB is een verbetering. En dat Apple de 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting verwijdert is een dickmove, maar ze hebben er in ieder geval een adapter bij voor je bestaande hoofdtelefoon. Hij is sneller. Hij is krachtiger. Scherper. Gaat langer mee. Voor een iPhone is die iPhone 7 of 7 Plus best ok.

iPhone 7 of iPhone 7 Plus prijzen

Vanaf 9 september zijn de nieuwe iPhones in Nederland te bestellen, 16 september worden ze geleverd. Je kunt kiezen uit vier kleuren: zilver, goud, roségoud, mat zwart en niet-mat zwart. De 32GB versies zijn €769 voor de iPhone 7 en €909 voor de iPhone 7 Plus. Die prijs loopt op tot respectievelijk €989 en €1.129 voor de 256GB variant.