Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

MWC 2014: Goophone knipt en plakt de S5

MWC 2014: Goophone knipt en plakt de S5
Bart
  • Op 26 februari 2014

Verliefd geworden op de Samsung Galaxy S5, maar heb je geen portemonnee die zo’n zevenhonderd euro kan missen? Geen probleem. Fabrikant Goophone komt een paar dagen na de presentatie van Samsung’s nieuwe vlaggenschip al met een oplossing: de Goophone S5. Voor 99 procent identiek, maar zo’n 450 euro goedkoper.

Je kent het merk Goophone niet? Opmerkelijk, want het bedrijf is naar eigen zeggen ‘[…] a global smartphone brand, manufacture the most stylish phones and provide cheaper option for world’s users’. Ze brachten onlangs nog de Goophone i5C & i5S uit en de grote Goophone N3. Niets van meegekregen?

Even zonder gein nu: dit is natuurlijk knip- en plakwerk van de bovenste plank, maar je kunt niet ontkennen dat het slimme en rappe gasten zijn. De Goophone S5 heeft een 5 inch full-hd scherm (ietsiepietsie kleiner dan Samsung’s S5 dus), 2 GHz octa-core processor, 2 GB intern geheugen, een 13 megapixel camera en draait op Android 4.2. Knappe specs dus, die gelijkwaardig zijn aan Samsung’s variant.

 

Beter goed ge... enfin, het is duidelijk.

Beter goed ge… enfin, het is duidelijk.

 

Het toestel heeft zelfs dual-sim en ziet er voor 99 procent identiek uit. Het enige verschil zijn eigenlijk de letters op de achterkant. Geen Samsung maar Goophone. Deze S5 kost 299,99 dollar, omgerekend iets minder dan 220 euro. En dat is een flink stuk minder dan het origineel, die zo’n 650 tot 700 euro gaat kosten. En mocht 220 euro nog te veel van het goede zijn: de i5S – die trouwens opmerkelijk veel op de iPhone 5S lijkt, maar dat terzijde – kost slechts 160 dollar, wat neerkomt op iets meer dan 115 euro. Koopje!

 

Ik zou zweren dat ik die Goophone i5S eerder heb gezien...

Ik zou zweren dat ik die Goophone i5S eerder heb gezien…

 

De echte Samsung Galaxy S5? Daar lees je HIER alles over.
Of check al onze berichten over het Mobile World Congress 2014.

Reacties

  1. IkBenBrian

    Kopen, kopen, kopen!

  2. stijn v brummelen

    Is ie ook waterdicht?