Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

MWC 2014: LG beste merk, HTC One beste telefoon

MWC 2014: LG beste merk, HTC One beste telefoon
Bart
  • Op 27 februari 2014

Op het Mobile World Congress wordt niet alleen vooruitgeblikt op wat gaat komen, maar ook teruggekeken op al het moois van het afgelopen jaar. En daar hoort natuurlijk een prijs bij: de Annual Global Mobile awards. LG werd verkozen tot meest innovatieve fabrikant, de HTC One pakte de prijs voor beste smartphone.

De HTC One werd door de jury onder meer geroemd vanwege het fraaie design en gebruiksvriendelijke interface. Het juryrapport over LG, dat in 2013 onder meer met de G2, G Flex, G Pad 8.3 en Nexus 5 kwam, kon in één regel worden afgedaan: “Impressive across the board with ground-breaking innovation – LG is flexing its technological muscle.”

 

De Xbox One komt officieel in september 2014 uit
×

 

De Nokia Lumia 520 werd uitgeroepen tot beste budgetsmartphone, terwijl de 105 van Nokia nummer één was in de categorie ‘Best Entry Level or Featurephone‘. De prijs voor de beste tablet ging naar de Apple iPad Air, die – mede dankzij de vele beschikbare apps, zo oordeelde het juryrapport – andere uitstekende tablets zoals de Xperia Z het nakijken gaf.

Apps

In de categorie apps werden vier awards uitgereikt. De voor ons meest interessante, de titel voor beste entertainment app, ging naar Device 6k. Of het nou een game of een boek is weten we nog altijd niet, maar het ziet er wel zeer fraai uit (iemand hier al eens gespeeld?). CityMapper werd door de jury tot beste app overall verkozen. Met die app kun je in grote steden makkelijker routes uitzetten.

Alle andere winnaars, inclusief meest vage categorieën en dito awards, zijn te vinden op de site van GMA.
 
Check ons ‘dossier’ over het MWC 2014!