Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Samsung Gear VR-headset in Nederland te koop

Samsung Gear VR-headset in Nederland te koop
Dennis de Vries

Heb je een nieuwe en high-end Samsung smartphone en weet je niet wat je moet vragen voor Sinterklaas? Wij weten wel iets. De nieuwe Samsung Gear VR is vanaf 20 november te koop. Alleen voor kindjes die heel, heel zoet zijn geweest.

Serieus, de Gear VR Consumer Edition komt warm aanbevolen. Ons aanvankelijke scepsis over virtual reality op mobiele telefoons is volledig verdwenen na het proberen van de originele Gear VR, en na het spelen met Google Cardboard. Maar waar Cardboard leuk is voor een paar minuutjes klooien, is de Gear VR geschikt om je echt onder te dompelen. De nieuwe versie is lichter dan zijn voorganger, heeft een comfortabelere rand die in tegen je gezicht aan zit, een groter touchpad voor betere bediening én een betere prijs. Adviesprijs is de helft van zijn voorganger: nu €99,99.

 

 

Enige vereiste is dus wel dat je er een Samsung Galaxy S6, S6 Edge of Edge+ bij hebt. Die klik je in de headset waardoor het 2K-scherm vlak voor je ogen zit. Oordoppen op en via de Gear VR app die bij de bril geleverd wordt transporteer je naar een andere wereld. Samsung promoot zelf de winter/herfst collectie van Tommy Hilfigger, maar er zijn ook leuke dingen te doen. Netflix kijken in VR is aan te raden, omdat het de illusie wekt dat je ineens een megagrote tv in je kamer hebt staan. Of de Oculus 360 video’s, waarin je rond kunt kijken. Maar je kunt ook toffe games beleven, zoals Land’s End van de makers van het fantastische Monument Valley.

samsung gear vr

Samsung Gear VR kopen

Goed, hij kost alsnog €99 dus moeten er tijdens het lootjes trekken even goede afspraken gemaakt worden over het budget. Maar ook al krijg je ‘m niet van de Sint, dan nog zul je hier vast veel lol aan beleven. Vanaf 20 november is het apparaat in Nederland te koop, via de webshop van Samsung. Je kunt kiezen uit de witte of de witte.