Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Parrot Bebop 2 drone doet ’t langer

Parrot Bebop 2 drone doet ’t langer
Dennis de Vries

12 Minuten. Zo lang bleef de originele Parrot Bebop drone in de lucht voor hij weer aan de lader moest. Omdat dat toch wel erg karig is, heeft Parrot zijn nieuwe Bebop 2 flink aangepast om zo de vluchttijd te verdubbelen.

De Parrot Bebop 2 is vandaag gepresenteerd. Het is een van de voordeligste manieren om toch nog een geavanceerde cameradrone te krijgen. Hij is sneller, wendbaarder dan zijn voorganger en blijft dus langer in de lucht op één lading. Parrot heeft daarvoor niet alleen een accu toegevoegd met hogere capaciteit, maar tegelijk ook gezorgd dat het apparaat lichter is. Waar mogelijk is lichter materiaal gebruikt en onnodige onderdelen zijn ditmaal weggelaten.

Stabilisatie van de camera

Wat ‘onnodig’ is, daar valt echter over te discussiëren. Bij Parrot hebben ze bijvoorbeeld de optische beeldstabilisatie van de 14MP, Full HD camera met fisheye-lens bij het afval gezet. Dat scheelt gewicht, op eenzelfde manier dat het in een zinkend schip gewicht scheelt als je alle reddingsvesten overboord mikt: heb je die shit niet gewoon heel hard nodig? Nou, als het aan Parrot ligt niet. De digitale beeldstabilisatie is ruim voldoende om mooie, kalme beelden te schieten.

 

parrot bebop 2

 

Dat kan wel zijn, maar professionals zullen toch sneller kiezen voor een fysieke stabilisatie. Concurrent DJi rust zijn drones desgewenst uit met een gimbal als bij de Dji Osmo. Dat maakt het camerawerk niet alleen veelzijdiger, ook beter te controleren en veel rustiger. En ook duurder, dat moet erbij gezegd worden. De Parrot Bebop 2 kost in de VS omgerekend €515, maar je hoeft niet gek op te kijken als de uiteindelijk prijs hier uiteindelijk rond de €549 ligt. Als je er (omgerekend) €750 euro voor over hebt, krijg je de Skycontroller (in bovenstaande foto) er bij, een controller waardoor de drone beter te bedienen is dan met je Android of iOS-apparaat en waarmee het bereik ook nog eens opgekrikt wordt tot 2 kilometer.

Ondertussen vliegen DJi’s niet waar dat niet mag

Dat betekent overigens niet dat je zomaar overal je drone kunt laten vliegen. In december gaat de marktleider in de drone-markt DJi gebruik maken van een nieuw Geospatial Environment Online systeem, dat automatische geofencing updates toevoegt aan je drone. Met andere woorden: je drone vliegt nooit meer waar hij niet meer mag vliegen. Dat is handig, omdat de regels niet perse heel duidelijk zijn en een foutje snel gemaakt is. Zo kreeg de maker van onderstaande drone-video een tijdje terug veel lof – toffe beelden, yo – maar ook bergen kritiek. Je drone boven het dichtbebouwde stadscentrum vliegen? WTF is er mis met je?!

 

Eindelijk weer eens een excuus om deze vid te tonen