Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sharp RoBoHoN: dansende robot die je moeder belt (video)

Sharp RoBoHoN: dansende robot die je moeder belt (video)
Paul Gersen

Je komt nog eens wat tegen. Loop je door de stand van processorgigant Qualcomm, zie je opeens een meneer van Sharp staan met een wel erg vreemde gadget. Maak kennis met de RoBoHoN, een klein robotje waarmee je kunt bellen, foto’s kunt maken en projecteren en af en toe een dansje waagt.

De Sharp RoBoHoN dus, dat klinkt niet als iets voor de Nederlandse markt en dat is het natuurlijk ook niet. Het moet Japan worden waar deze Robofoon hoge ogen moet gaan gooien. Daar zijn ze namelijk dol op dit soort rare dingen. Wat hij kan? Allereerst werkt hij met spraakbesturing: je zegt bijvoorbeeld: maak een foto en dat doet ‘ie dan ook. Die foto wordt vervolgens geprojecteerd op de grond voor de robot.

Video: bellen met een robot


Wil jij de RoBoHon thuis?

Daarnaast kun je er natuurlijk mee bellen en kan het ventje een stukje lopen. Dat hij niet van de tafel valt, komt door de ingebouwde sensoren en je kunt er natuurlijk je moeder mee bellen: als je het commando bellen geeft, springt de robot namelijk in een soort hoornvormig met een luidspreker aan de bovenkant en een microfoon in de voetjes. En de RoBoHoN kan een muziekje afspelen en daarop dansen. Het geheel draait overigens op Android, al was de meneer van Sharp nogal huiverig om dat te vertellen. “Secret OS”, aldus Takashi Kazusa, de senior manager development departement product R&D Unit Commucation Systems Division Consumer Electronics Company  (ja echt) van Sharp. Geen idee waarom.

Kooptip, die RoBoHon?

Nu vraag je je waarschijnlijk af: wat moet ik met dit apparaat? Eerlijk: we hebben werkelijk geen idee. Daar zijn we waarschijnlijk niet Japans genoeg voor. Wat hij gaat kosten is nog niet bekend en of hij ooit naar Nederland komt: reken er maar niet op.