Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Sony: problemen met Z2, E1 nu in de winkels

Sony: problemen met Z2, E1 nu in de winkels
Bart
  • Op 10 april 2014

Slecht nieuws voor Sony: het nieuwe vlaggenschip, de Xperia Z2, heeft last van een aantal vervelende kinderziektes. Zo blijken sommige toestellen gaatjes in de behuizing te hebben en zorgt de 4K-filmfunctie voor zo veel warmte, dat de telefoon automatisch stopt met filmen. Ondertussen ligt de goedkope Xperia E1 vanaf vandaag in de winkels.

Mis de purrr

Op diverse fora hebben gebruikers van de Z2 problemen geconstateerd met de 4K-camera. De telefoon zou enorm warm worden wanneer langdurig in ultra-hd-modus wordt gefilmd, met als gevolg dat de camera automatisch stopt. Een beetje lullig natuurlijk: sta je net met je telefoon je katten te filmen voor Facebook, heb je net niet die ene purrr op beeld die de harten van al je vrienden doet smelten. Of als een skateboardende maat toch even die net te hoge schans wil pakken en de camera stopt voordat hij gigantisch op zijn muil gaat. De Singaporese website Hardwarezone klopte aan bij Sony en kreeg het volgende statement terug:

“We are aware of some users encountering issues when shooting 4K video for extended periods. Shooting movies in high quality 4K resolution can make significant demands on your phone’s processor and battery life, as well as phone memory. Therefore for the best experience, we recommend you install a high capacity SD card (Xperia Z2 can take a card up to 128GB) and shoot 4K video in short bursts of no longer than a few minutes at a time.”

Een redelijk standaard antwoord waarin de problemen niet direct worden bevestigd of opgelost, maar er opvallend genoeg wel wordt geadviseerd om vooral niet te lang in 4K te filmen.

Toch maar niet in het water gooien

Ander probleem met de Z2 is dat er gaten zouden zitten tussen het glas van het scherm en de aluminium behuizing en dan met name aan de rechter bovenkant. Aan het aantal reacties te zien, zou vooral het witte model hiermee te kampen hebben. De gaten zijn vooral pijnlijk, omdat hierdoor mogelijk de waterbestendigheid verloren gaat en dat is nu juist één van de unieke features van het toestel. Sony zou, volgens een statement op Hardwarezone, op de hoogte zijn van de problemen en een onderzoek hebben ingesteld.

De Xperia Z2 zou in de eerste week van april naar Nederland komen, maar heeft door problemen met de productie vertraging opgelopen. Het toestel moet nu eind april in de winkels liggen.

Sony Xperia E1

De Sony E1. Geen 4K, dus uitvallen doet hij niet zo snel

De Sony E1. Geen 4K, dus uitvallen doet hij niet zo snel

 

De Xperia E1 ligt vanaf vandaag wel in de schappen. Het toestel heeft een 4 inch scherm (800×480 pixels), 1,2GHz dual-core processor, 512MB werkgeheugen, 3 megapixel camera en weegt 120 gram. Volgens het persbericht van Sony zou het ‘de ideale muziektelefoon’ moeten zijn, dankzij luidsprekers die 100dB aan herrie zouden produceren en 30 dagen toegang tot de muziekdienst Music Unlimited.

De Sony Xperia E1 is verkrijgbaar in het wit, zwart en paars en heeft een adviesprijs van 129 euro.