Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

WhatsApp komt met belfunctionaliteit

WhatsApp komt met belfunctionaliteit
Bart
 • Op 24 februari 2014

WhatsApp CEO Jan Koum heeft op het Mobile World Congress aangekondigd dat de berichtendienst binnenkort met belfunctionaliteit komt. De nieuwe dienst zou al in het tweede kwartaal van dit jaar van start moeten gaan.

Exact op de dag dat WhatsApp vijf jaar bestaat komt CEO Jan Koum met de grootste vernieuwing uit de geschiedenis van de populaire app: bellen. Volgens Koum zal de focus van deze nieuwe functie liggen op eenvoud en krijgen gebruikers van Android en iOS als eerste toegang tot de dienst. Daarna zullen ook sommige Nokia- en Blackberry-toestellen worden ondersteund. In het tweede kwartaal van dit jaar moet het al mogelijk zijn om te bellen met WhatsApp, wat dus ergens tussen april en juni zal zijn.

De aankondiging van WhatsApp is een directe aanval op BBM van BlackBerry en de in Azië veelgebruikte app KakaoTalk, waarmee het ook mogelijk is om via internet te bellen. Bij zulk soort programma’s is het verbruik van data altijd een heikel punt, zeker met de huidige mobiele internetbundels. Volgens Koum zal WhatsApp daar slim op inspelen: “We use the least amount of bandwidth out there, and have optimised the hell out of it. We’ve made sure the quality is there, though, just like the messaging functions of WhatsApp.”

Groeispurt na overname
WhatsApp heeft maandelijks 465 miljoen gebruikers, waarvan 330 miljoen dagelijks actief zijn, zo liet Koum maandag weten. Daarmee heeft de app er sinds de overname door Facebook, nog maar een week geleden, liefst vijftien miljoen extra gebruikers bij gekregen.

Tijdens de presentatie benadrukte Koum nogmaals dat WhatsApp niet zal veranderen door de overname. “There are no planned changes and we will continue to do what we set out to do, even after the acquisition closes.” Om daar aan toe te voegen: “Still no marketing.”

Lees ook
WhatsApp overgenomen door Facebook
Alle berichtgeving rondom het Mobile World Congress

Reacties

 1. Jaïr

  Kei handig vind ik

  • Maar ga je het ook gebruiken? Ik kom niet door mijn belminuten heen, maar verbruik wel bijna al mijn data. Dat zal met dit soort diensten alleen nog maar erger worden

  • Jaïr

   Je hebt een punt. Maar als je thuis zit met WI-Fi aan dan kan deze functie toch best handig zijn. Met het data principe heb je helemaal gelijk. Deze diensten maken het idd alleen maar erger.

  • Dave Zeegers

   Minder belminuten nemen en meer data, mijn 100 minuten zijn zo op 😉