Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De nieuwste gadgets van Google 2022

De nieuwste gadgets van Google 2022
Afdeling Commercie

Google heeft recent een evenement georganiseerd waar het meerdere nieuwe apparaten heeft gepresenteerd. We zien de gadgets van Google niet altijd direct naar Nederland komen, maar dat lijkt te gaan veranderen.

We hebben een aantal van de nieuwe Google gadgets voor je op een rijtje gezet. Eerder werden al de Pixel 7 en Pixel 7 Pro gepresenteerd. De telefoons hebben veel betere specificaties dan de vorige modellen. Hierdoor kan je beter en sneller mobiele spelletjes spelen.

Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro

De telefoons zijn misschien niet zo goed als Google had gehoopt, maar de verbeteringen zijn een echte game changer. Het bedrijf wil al jaren mee met de telefoon giganten Apple en Samsung. Toch liepen de telefoon modellen een beetje achter. Met de Pixel 7 en Pixel 7 Pro komt hier verandering in. 

De grootste stappen maakt de Pixel 7 op het gebied van gezichtsherkenning, een speech recognition update en de camera. De verbeteringen komen door de nieuwe Tensor G2 chipset. 

Google heeft geprobeerd om de smartphone behulpzamer te maken. Het is zeker een verbetering, maar er zitten hier en daar nog wel wat fouten. Al met al is het een veel betere telefoon dan de Pixel 6. De pixel telefoons zijn vanaf oktober 2022 voor het eerst in Nederland te koop. 

Google Fitbit smartwatch

Google is een samenwerking aangegaan met Fitbit voor het maken van de smartwatches. Het slimme horloge wordt ook wel de Pixel watch genoemd en moet ongeveer €400 kosten. Het uiterlijk van het horloge ziet er goed uit: klein, rond en licht. 

Alle functies die je verwacht op een smartwatch zitten erop. Je belangrijke notificaties, Google assistant, Google Maps, Whatsapp berichten noem het maar op en het is mogelijk. Je kan een selfie nemen met je Pixel telefoon als je die hebt en dingen kopen via Google Pay. Een echt allround horloge. 

Het horloge houdt het ongeveer 24 uur vol als er volop gebruik van gemaakt wordt. Een functie die sommige mensen missen in de optie voor openbaar vervoer assistentie. Google heeft aangegeven dit ook waarschijnlijk in de toekomst niet toe te voegen. Apple Watches hebben de functie wel.

Google Pixel Buds Pro en tablet

We kennen allemaal wel de airpods van Apple. Google komt met een eigen variant: Pixel Buds Pro. De oortjes krijgen nu al goede reviews. Ze zouden goed in de oren zitten, mooi geluid hebben en de ruisonderdrukking werkt uitstekend. 

Het bedrijf heeft al eerder gezegd dat er een Pixel-tablet aankomt. Tot nu toe is hier nog niet veel over bekend en lijkt de tablet pas in 2023 gepresenteerd te worden. Wel was er een plaatje aanwezig van hoe de tablet eruit moet gaan zien.

Als Google ook met tablets komt dan krijgen de concurrenten het zwaar. Apple en Samsung zijn al jaren niet meer de enige bedrijven op de tech markt, maar Google maakt nu wel een grote stap naar het hogere niveau.