Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Durf jij lastige keuzes te maken? [adv]

Durf jij lastige keuzes te maken? [adv]
Afdeling Commercie

We kregen van het ministerie van Defensie een toffe video. Eentje die de uitdaging van een gemiddelde officier van het leger nog maar eens benadrukt. Want je kunt veel over Defensie zeggen, maar dat er in combat soms lastige keuzes gemaakt moeten worden, moge duidelijk zijn. En dat zeggen we met gevoel voor understatement.

Onderstaande video benadrukt dat nog maar eens. Je leidt een antidrugs-actie op zee en ziet midden de nacht een verdachte transactie. Grjip je in met geweld? Of zijn het slechts lokale vissers die je kunt negeren? Een moeilijke keuze, stellen we.

LEES OOK: Wat is in hemelsnaam een AVT’er?

Ooit maakte Gavin Hood als een mooie film over dit concept, een absolute kijktip voor mensen die deze afwegingen interessant vinden, met onder meer wijlen Alan Rickman als luitenant-generaal. Hieronder de video van Defensie.

Mocht jij dit soort vrij ingewikkelde maar spannende keuzes nou graag willen maken, dan zit je bij het ministerie van Defensie wel goed. Het ministerie zoekt hoger opgeleiden voor officiersfuncties. Slimme brains (VWO, HBO, WO) die een grote verantwoordelijkheid kunnen dragen, lastige beslissingen kunnen nemen en ook in moeilijke situaties de leiding nemen. Kortom: de leiders van de toekomst. Omdat in de meeste officiersfuncties techniek een cruciale rol speelt, zoekt Defensie in het bijzonder VWO’ers met wiskunde B en natuurkunde, en HBO/WO’ers met een opleiding techniek of ICT.

Om jongeren kennis te laten maken met hun toekomstige officiersrol heeft Defensie diverse dilemma’s online gezet. Daarmee kunnen jongeren hun eigen leiderschap op de proef stellen. Deze dilemma’s, die je eigenlijk nog het best kunt zien als en setje toffe mindgames waarbij je effe goed moet nadenken, vind je op werkenbijdefensie.nl/officier.

F16 de lucht in of niet?

We hebben even gekeken en: de dilemma’s zijn interessant. Voorbeeldvraag: je bent bezig met een F16 spoed-reparatie. Opeens moet er worden uitgerukt. Verklaar je het vliegtuig eerder vliegklaar of toch niet?

Denk er maar eens over na. Dan doen wij dat ook. Laat vooral weten welke keuzes jij zou maken. Benieuwd in wat voor een dilemma’s je als officier nog meer terecht kan komen… werkenbijdefensie.nl/officier