Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gaan steeds meer mensen vreemd? [infographic]

Gaan steeds meer mensen vreemd? [infographic]
Afdeling Commercie

Iedereen die een relatie heeft kan er mee te maken krijgen. Bij de één gebeurt het meerdere keren terwijl het bij de ander nooit gebeurt. Waar het over gaat? Vreemdgaan. Mensen gaan al vreemd zolang er relaties zijn, maar toch lijkt het alsof er vandaag de dag steeds meer mensen vreemdgaan. Om erachter te komen of dat ook echt zo is, zijn er 1000 mannen en vrouwen ondervraagd door een autoriteit op het gebied van daten. Hieruit blijkt inderdaad dat steeds meer mensen vreemdgaan. Waarom? Mensen vinden het steeds normaler geworden. Nu zal je misschien denken dat dit alleen geldt voor mannen, maar niets is minder waar.

Vreemdgaan van vrouwen versus mannen

Om meer te weten te komen over vreemdgaan, zijn er 3 Amerikaanse studies gedaan. Op basis van representatieve steekproeven kunnen we concluderen dat er evenveel vrouwen als mannen vreemdgaan. Bij beiden is dit maar liefst 20%. 65% van die affaires eindigt al binnen een halfjaar en 25% duurt slechts enkele dagen. Niet echt de moeite waard zal je denken. Opvallend is dat goedverdienende mannen vaker vreemdgaan (32%) ten opzichte van mannen die minder verdienen (21%).

Heftige cijfers, Frits!

Waarom wordt er vreemdgegaan?

We weten nu wat de verhouding is tussen vreemdgaande mannen en vrouwen, maar wat zijn hun motieven om vreemd te gaan? Voor 44% van de mannen gaat het om het hebben van meer seks, tegenover 40% die meer variatie in sekspartners wil. Vrouwen doen het om heel andere redenen. De meerderheid, 40%, wil namelijk meer emotionele aandacht. Blijkbaar krijgen ze dat niet (meer) bij hun eigen partner. Daarnaast gaat 33% vreemd om de bevestiging te krijgen dat ze nog aantrekkelijk zijn. Opvallend is dat 11% van de vrouwen vreemdgaat om wraak te nemen.

Met wie wordt er vreemdgegaan?

Nu ben je natuurlijk ook nieuwsgierig geworden naar het antwoord op de vraag met wie men vreemdgaat. Uit onderzoek blijkt dat men vaak vreemdgaat met een vriend of vriendin, maar liefst 40%. Ook de collega is een gevaarlijk persoon voor overspel. 35% gaat namelijk vreemd met een collega. Daarnaast gaat 23% vreemd van de mannen vreemd met iemand die ze net hebben leren kennen en zijn 225 vrouwen vreemdgegaan met een ex. Tot slot misschien ook leuk om te weten, 10% van alle ondervraagden zou wel eens het bed willen delen met Angelina Jolie.

En verder?

Het onderzoek liet zien dat de meerderheid van de vrouwen (80%) regelmatig fantaseert over een ander persoon. Nog schokkender is dat maar liefst 98% van de mannen dit doet. Verder ontmoet een klein deel de persoon waarmee ze vreemdgaan online. Dit is 8% bij de mannen en bij vrouwen slechts 3%. Iets wat wel opmerkelijk is, is dat maar liefst 90% van de mensen die een online affaire hebben, hier verslaafd aan zijn en van de één naar de ander gaan. Tot slot is het opvallend dat 30% van de protestante predikanten een seksrelatie heeft gehad met iemand anders dan hun echtgenote.

Meer weten over vreemdgaan of andere interessante weetjes over dating? Ga eens naar www.datingautoriteit.nl!

— Dit artikel betreft een samenwerking met DatingAutoriteit. —

Fotocredit: Jonathan Kos-Read Lights via photopin