Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Opmerkelijk hebbeding op IFA: draagbare tv

Opmerkelijk hebbeding op IFA: draagbare tv
Afdeling Commercie

Concepttv’s zijn hip. Vroeger wilde je gewoon een beeldbuis om Sesamstraat of Koffietijd! te bekijken, maar tegenwoordig is dat lor een heus stijlicoon. Een icoon dat moet opvallen. En dus krijg je de meest vreemde types te zien.

Draadbreuk was vorige week in Berlijn op de IFA. Naast tal van nieuwe smartphones, oplossingen voor 5G/AI/IoT (doorhalen wat niet van toepassing is), slimme horloges en witgoed, zagen we ook een hoop opmerkelijke tv’s. Zo gingen we langs bij ChangHong, een Chinese fabrikant die tv’s produceert onder de chique productnaam CHiQ.

Zij maakten het wel heel bont. Televisies die je ophangt, televisies die meerdere schermen hebben –  je kon het zo gek niet bedenken of een Chinees had er wel iets op bedacht. Gek genoeg spotte wij een heel klein en minder opvallend conceptteeveetje, waarop we NBA konden kijken.

De zogenoemde C&C is eigenlijk een soort van compacte box, met daarin een LED-scherm om tv te kijken. Hij kent karakteristieke knoppen, maar tegelijkertijd moderne features als wifi en bluetooth, om tot een optimale connectie te komen. Maar belangrijker: deze televisie heeft een ingebouwde batterij waarmee je in theorie tot wel vier uur onafgebroken naar je soaps kunt kijken.

Karakteristieke knoppen en een lief design, dat is de chiq-tv.

En dat is stiekem best handig. Jammer is alleen dat het nog niet helemaal duidelijk is of ChangHong met zijn CHiQ tv’s naar Nederland komt. Zonde, want wij willen er best een gokje op wagen dat deze concepttv een hit wordt. Moet je als mens natuurlijk wel even reviews bekijken, anders wordt het helemaal niets. #extreemflauwgrapje

Nee, zonder gekheid: de C&C heeft wellicht een heel beperkte doelgroep, maar wel een doelgroep die kan werken. Want laten we wel wezen: wat als Nederland eindelijk weer eens een eindronde haalt en de stroom valt uit? Dan ben je dus officieel het bokkie. Behalve bij een C&C tv.

Wat een C&C tv zou kosten is nog helemaal niet duidelijk, maar de mensen van ChangHong spraken tegenover Draadbreuk van een bedrag van om en nabij de 300-400 euro. Dat is dus niet eens veel. Oké, het is geen grote tv en vermoedelijk zal het geluid meer ruk zijn dan een eenzame avond, maar een draagbaar model. Hoe vet is dat?

Of is dat gewoon een smartphone met een dikke behuizing… Wedje leggen dat dit een succes kan worden?

Altijd al willen weten hoe een ChangHong ChiQ teevee gemaakt wordt? Check deze video van ChangHong Italia. En wees gerust: hij is in het Engels: