Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vet! Flappen verdienen met Netflix kijken!

Vet! Flappen verdienen met Netflix kijken!
Afdeling Commercie

Het is een droom van vele van ons, betaald worden terwijl je met je luie krent op de bank tv zit te kijken. Voor een iemand gaat deze droom uitkomen. Netflix is namelijk op zoek naar een professionele tv-kijker. Deze geluksvogel mag aan de slag als tagger voor de Amerikaanse streamingdienst. Helaas is deze droomfunctie niet voor iedereen weggelegd.

Er wordt nog steeds veel lineair tv gekeken, wie heeft er niet een alles in 1 pakket voor internet, bellen en tv? Toch is Netflix aan een enorme opmars bezig. In een jaar tijd heeft het een miljoen Nederlandse kijkers aan zich weten te binden. Het bedrijf is dus duidelijk aan het expanderen en heeft hier vers bloed voor nodig. Wat houdt die baan als professioneel kijker in?

Tagger

In de vacature valt te lezen dat ze zoeken naar een heuse tagger. In deze functie categoriseer je films en tv-programma’s aan de hand van tags. Deze worden gebruik om video’s aan te bevelen bij de abonnees van Netflix. Appeltje eitje voor de gemiddelde couchpotato.

Er wordt slechts van je verwacht dat je ‘als adviseur over de Nederlandse cultuur optreedt’, waarbij je aan kan geven wat onze cultuurspecifieke smaak en voorkeuren zijn. Tja… Verder moet je ook een expert zijn op het gebied van film en tv, een fantastische organisator zijn, een doorzetter zijn en oog voor detail hebben. Ok, dat moet lukken. Tenslotte moet je ook minimaal een jaar ervaring in de mediabranche hebben en ook graag ervaring in redactiewerk hebben. Oh oh…

Vegeteren

Er worden dus wel wat eisen aan je gesteld als je je carrière in de richting van professioneel tv-kijken wil duwen. Mocht je die geluksvogel zijn die hieraan voldoet dan staat niks je in de weg om permanent te vegeteren op je bank en toch je maandelijkse salaris op te strijken. Succes met je sollicitatie!