Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (13)

’t Wereldje (13)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Instagram print het internet uit

Handig: Instagram print meteen even Google Maps uit

Handig: Instagram print meteen even Google Maps uit

Het techjournaille houdt wel van een raadseltje op zijn tijd. Dus toen Instagram afgelopen week zijn uitnodigingen voor een meeting niet via de e-mail stuurde, maar met de fysieke post (je weet wel, met postzegels enzo, zoals ze vroeger deden), begon het grote speculeren. Bij de uitnodiging zat namelijk een foto op hout geprint, met haakjes eraan zodat je ‘m aan de muur kan hangen. Gaat Instagram met een dienst beginnen waarmee je je kiekjes in real life in de woonkamer kan zetten? Lekker hoor, die overstap van digitaal naar het echte leven. Naar verluidt is Wikipedia al bezig zijn pagina’s in boekvorm uit te brengen en kun je je Chatroulette-gesprekken binnenkort op dvd krijgen. Wel achter de toonbank natuurlijk, met al die piemels.

 

4. Vincent Everts de mond gesnoerd door politie

Mevrouw, mogen wij ook een bekeuring?

Mevrouw, mogen wij ook een bekeuring?

Weinig mensen zo aanwezig op Twitter als Vincent Everts. De afgelopen week zagen we hem vooral een boel schrijven over zijn Tesla Model S, een elektrische auto. Daar zal hij ongetwijfeld heel veel geld mee verdienen plezier aan beleven. Maar qua navigatie is Vicente, zoals wij ‘m liefkozend met Italiaanse tongval op de redactie van Draadbreuk noemen, er nog niet uit. En dat moet de rest van de wereld natuurlijk weten. Het is alleen niet slim om dan te gaan twitteren als je op de snelweg met vijftig km/u (vermoeden wij, veel harder gaan die auto’s niet toch?) zit. Vond de politie ook, en dus kreeg Evers een boete 240 ekkies aan z’n ballen. Dat zette hij, natuurlijk, meteen op Twitter

 

3. Justin Bieber geeft Blackberry bijna laatste zetje

Handig: Bieber houdt op zijn mutsje bij hoe vaak hij zich het afgelopen jaar in slaap heeft gehuild

Handig: Bieber houdt op zijn mutsje bij hoe vaak hij zich het afgelopen jaar in slaap heeft gehuild

Van lekker met marketing bezig zijn kun je Blackberry de afgelopen jaren nou niet echt betichten. Toch hadden de marketingboys van de gewezen smartphone-gigant ergens ook een helder moment. Het schijnt namelijk dat Justin Bieber zich eens heeft opgeworpen als gezicht van het bedrijf. Wat hij daarvoor terug wilde hebben? Twintig telefoons en twee ton aan knaken. Wij snappen ook wel wat duizenden bakvisjes zich waarschijnlijk met gezwinde spoed naar de gsm-boer waren gerend, maar als groot bedrijf heb je natuurlijk ook een voorbeeldfunctie. Fijn dat bij de gladde jongens eens de goede smaak boven de kudo’s is verkozen. Daarbij heeft het bedrijf natuurlijk al een mooi uithangbord, al schijnt die al jaren stiekem een iPhone te willen.

 

2. World Of Warcraft-film met… euh, wie?

Screenshot van de World Of Warcraft-film. Links zie je Paula Patton. Rechts ook. Iets met een dubbelrol.

Screenshot van de World Of Warcraft-film. Links zie je Paula Patton. Rechts ook. Iets met een dubbelrol

Onlangs lieten wij de verbeelding al de vrije loop over welke games wij graag verfilmd zouden willen zien. Daar zat World Of Warcraft niet bij, maar in Hollywood zijn ze al druk bezig om de game op het witte doek te toveren. In middels is er een blik met acteurs opengetrokken die er een rol in gaan spelen. De eerste namen: Ben Foster, Travis Fimmel, Paula Patton, Toby Kebbell, Rob Kazinsky en Dominic Cooper. Inderdaad, wij hebben ook geen idee. Dat zal dus wel een klucht gaan worden die zijn weerga niet kent. Wij pleiten voor grote namen! Jack Nicholson als dwerg! Tom Hanks als elfje! Christian Bale als gnoom. En onze eigen Hans Kazan natuurlijk als tovenaar.

 

1. Sneuneus bouwt videokaart. Met 11.396 steentjes. Lego.

Mocht je nog een ventilator zoeken: bouwen met Lego is een mogelijkheid

Mocht je nog een ventilator zoeken: bouwen met Lego is een mogelijkheid

Als wij van Draadbreuk even niet bezig zijn met gadgets, zijn we in de club te vinden, zitten we achter de vrouwen aan, feesten we tot we erbij neervallen, maken we reizen over de wereld, kortom: we proberen toch het maximale uit ons leven te peuren. Natuurlijk snappen we dat er ook mensen zijn die enigszins introverter zijn, maar je kunt natuurlijk ook doorslaan in je hobby. Neem TechPowerUp-forumgebruiker Super8844. Hij is fan van NVIDIA. Inderdaad: de hardware-fabrikant. Hij mocht het hoofdkantoor van het bedrijf al eens bezoeken en heeft zelfs de handtekening van CEO Jen-Hsun Huang. Kan het nog sneuer, zul je je afvragen. Ja, dat kan. Hij besteedde namelijk drie maanden van zijn leven aan het maken van een enorme EVGA GTX 690 van Lego. En dat is geen stoere robot ofzo, maar een grafische kaart. 11.396 steentjes had hij ervoor nodig. Oké, misschien zijn we een heel klein beetje gebiologeerd door het doorzettingsvermogen van deze jongeman, maar toch: wij duiken weer de kroeg in. Doei!