Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (31) met Heartbleed, HTC One en Windows XP

Bart
  • Op 15 april 2014

Maandagavond, de vakantie is officieel voorbij, we zijn er dus weer met een normale editie van Uitbuiken! Althans, normaal: noem het maar normaal als Bart en Paul het laatste technieuws doornemen. We zijn weer aanwezig in Studio Gerco, waar het een gruwelijke pleuriszooi is, de plantjes doder zijn dan Steve J. en het riekt naar ongewassen zweetsokken in het kwadraat.

Het belangrijkste nieuws van afgelopen week was natuurlijk de Heartbleed-bug, de fout in OpenSSL die het hele internet in rep en roer bracht. Heb je een passwordmanager, dan kun je vrij eenvoudig achterhalen op welke sites je je wachtwoorden moet aanpassen. Gebruik je geen tools zoals 1Password of Lastpass, installeer deze dan en maak ondertussen gebruik van de Chromebleed-plugin. Deze plugin toont welke sites mogelijk zijn gecompromitteerd (moeilijk woord voor ‘deze site is het bokkie’) en waar je dus je wachtwoorden moet aanpassen.

Hoofdpijn in de maak: Amazon komt met 3D-telefoon

Nieuwe telefoons zijn er ook: Amazon gaat volgens de gezaghebbende dode boom Wall Street Journal 3D-schermen opnieuw uitvinden. In september moet een toestel uitkomen met een scherm dat een 3D-effect zou creëren zonder bril. We krijgen al hoofdpijn bij het idee, maar wensen Amazon natuurlijk alle succes. De LG G3, daar zijn we een stuk meer in geïnteresseerd. Het nieuwe paradepaardje van de Koreaanse fabrikant moet de concurrentie wegblazen met een QHD-resolutie, ofwel 2560 bij 1440 pixels op je beeldscherm. Kleine kanttekening: de Galaxy S5 en HTC One M8 zouden volgens de wandelgangen ook zo’n scherm krijgen, maar moeten het uiteindelijk met minder doen. Als LG het lukt om zo’n scherm te produceren, steken ze de concurrentie dus mooi een tak in de wielen. Ook hier geldt: succes LG!

HTC One M8

De HTC One M8 is op de burelen van Draadbreuk aanwezig. Bart heeft ‘m met één arm al aan de tand gevoeld en is behoorlijk enthousiast. Het zijn mooie tijden, want ook de Galaxy S5 is in aantocht. De Nokia X overigens ook, maar daar is Dennis alles behalve enthousiast over. Waarom? Dat lees én zie je in zijn videoreview, opgenomen in het immer bruisende Krakau.

Paul en Bart nemen ook nog even door wat er met Windows XP gaande is en besluiten met de vraag of jullie nog Windows XP hebben. En waarom wel of waarom niet? We zijn benieuwd. Plemp je bevindingen over XP, je haat jegens 3D en je voorliefde voor de dode plantjes van Ger in de comments. Dan lezen we ze en bespreken we ze wellicht volgende week. Tot slot nog goed nieuws: binnenkort komt de stelling ook weer terug, maar dan nog grootser, vetter en dikker. Lachen!

 

Tot volgende week!

Reacties

  1. albertams

    Heb nog een Dell Dimension 8300 P4 die draait op Windows XP.
    Gebruik hem overigens als test PC en voor games die alleen met XP werken 😉

  2. stijn v brummelen

    Weer een leuke normale aflevering, ik heb de evo 3d gehad, 3d was een ramp en deed er nooit wat mee. Echt een gimmick. Amazon moet het echt onder handen nemen om er geen slechte gimmick van te maken. Komt er vrijdag weer een stelling?