Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (7) met Surface Pro 2, LG G Flex en Android smartphones

Dennis de Vries

Zijn jullie de storm een beetje goed doorgekomen? Ja? Mooizo! Ook op deze maandagavond gaan we weer even gezellig ‘Uitbuiken’ na de avondmaaltijd. Met ditmaal de Microsoft Surface Pro 2 op tafel, de LG G Flex in het nieuws en de interfaces van Android smartphones in de stelling. Laat de afwas staan, schuif gezellig aan voor een nieuwe aflevering van Uitbuiken.

 • Vorige week gingen we even op de koffie bij Microsoft. Niet voor de lol, maar omdat ze ons graag de nieuwe Surface tablets wilden laten zien. We zijn een week verder, en bespreken even de bevindingen. Hoe typt de touch cover? Hoe werkt het nieuwe standaardje? En is dat Windows 8.1, mét startknop, nou wat?
 • Kort nieuws komt deze keer van LG. Want niet alleen werd er een vrachtwagen vol smartphones van ze gestolen, ze lanceerden ook hun visie op een kromme telefoon. Zo krom als een banaan, ook wel eens lekker. Maar minstens net zo opvallend is de batterijcover: die is van zelfhelend materiaal waardoor kleine krasjes vanzelf zouden moeten verdwijnen.
 • De stelling van vorige week ging over Apple, en of ze niet een beetje ’13 in een dozijn’ werden. De discussie kwam al lekker los vóór de presentatie van afgelopen dinsdag, maar nadat de iPad Air en de iPad Mini Retina zijn aangekondigd, gaat hij vrolijk door. Is Apple nog wel innovatief? En zo nee, wat valt dan wel onder innovatie? Interessante vragen, interessante discussie. Doe gerust mee, reageren doe je hierrrr.
 • Deze week een nieuwe stelling: “We hebben liever Android smartphones zonder de interfaces van fabrikanten”. Veel van jullie zijn het er mee eens, maar het kamp ‘oneens’ maakt een paar sterke punten. De conclusie die er uit af te leiden valt is interessant voor smartphonefabrikanten: geef gebruikers de keuze. Mee discussiëren kan nog altijd, door even hier te reageren.
 • Opmerkingen? Vragen? Liefdesverklaringen? Haatmail of ordinaire spam? Laat ze lekker in de comments achter, of mail even naar uitbuiken@draadbreuk.nl

Tot volgende week!

Reacties

 1. job

  wat vinden jullie eigenlijk van phonebloks??

  • Dennis de Vries

   Leuk idee. Maar ik betwijfel of het ooit verder dan een idee komt. Lijkt me praktisch onmogelijk om te maken, zoiets. Wat vind jij er van?

  • job

   mij zou het gaaf lijken als ze da zouden doen maar zon project moet wel goed uitgewerkt zijn en ik denk da sommige fabrikanten het misschien ook wel niet willen want dan is het nog moeilijker om je te onderscheiden van de anderen telefoons.En ik denk dat het als het een eindproduct word het nog lang gaat duren voordat het op de markt komt.

  • Dennis de Vries

   En direct daarna lees ik dat Motorola precies met zoiets bezig is. Stay tuned, ik kom er op terug.

 2. Ruben de Boss

  ow yeahhh, in uitbuiken.

 3. stijn v brummelen

  Even over de lumia 929:
  Nokia presenteerde in de USA de lumia 920 een jaar geleden voor de de provider AT&T. Verizon, de grootse provider wou denk ik ook een lumia met WP. Toen introduceerde Nokia de lumia 928, exclusief voor verizon wirelles. De opvolger is de lumia 929, die tevens ook volgens de geruchten exclusief voor verizon wordt (in de US dan, of er ook een internationale versie komt is niet zeker maar er is meerdere keren nieuws over een lumia 1820 met vergelijkbare specs opgedoken).

  • Dennis de Vries

   Kijk…stukje duiding. Dank. 🙂

 4. BroodjeKaas

  Ideetje voor een nieuwe discussie: het nut van de terugkeer van de startknop in Windows 8.1. Ik denk ook dat Ger actief zijn best doet om de nieuwe Windows niet te begrijpen! Maar nog erger vind ik de mensen die op internet schreeuwen dat de startknop ‘slechts’ een snelkoppeling is naar de tegel-interface (i.p.v. een startmenu, zoals vroegâh). Ik denk dat alles (printers, apps, instellingen, zoeken) makkelijk vindbaar is in de nieuwe interface, en bovendien goed te bedienen met een touchscreen. Maar ik hoor graag waarom ik dit helemaal verkeerd zie!

  • Dennis de Vries

   Helemaal mee eens. Microsoft zal het niet zo bedoeld hebben, maar voor mij is het tiles-menu een soort startmenu 2.0. De meest gebruikte programma’s kan ik blindelings aanklikken, maar ook de meest obscure instellingen of verstopte bestanden heb ik binnen seconden op mijn beeldscherm. Ideaal.

   Wat betreft touchscreens…dat weet ik zo net nog niet. Ja, de Windows8 apps zijn prima te gebruiken op een touchscreen. Maar juist in die apps loop ik snel tegen beperkingen aan die ik in de traditionele Windows-omgeving niet heb. Daar werk ik het liefst in. Maar die is dan weer een beetje priegelig voor een touchscreen. Mijn laptopscherm is dus niet-aanraakbaar (Afblijven met je vingers!) en wat mij betreft blijft dat ook nog wel even zo.