Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Interactieve snijplank? 3 huishoudelijke gadgets die mannen graag zien!

Interactieve snijplank? 3 huishoudelijke gadgets die mannen graag zien!
Paul Gersen

Tussen al het geweld van nieuwe telefoons, camera’s, luidsprekertjes en al dat andere moois, krijgen we af en toe ook wel eens persberichten van meer obscure apparaten in onze mailbox. Vorige week bijvoorbeeld, van Sharp. Het bedrijf maakte bekend dat het een prototype heeft ontwikkeld van een interactieve, slimme… snijplank! Inderdaad, ook het huishoudelijke leven begint langzaam onderwerp van digitalisering te worden.

Sharp’s snijplank

De snijplank van Sharp heeft de naam Chop-Syc meegekregen en bevat een touchsceen van gehard, kraswerend glas. Dat is wel handig als je met je hakmes de uitjes aan het hakken bent. Op het scherm is het mogelijk recepten tevoorschijn te toveren en het geeft adviezen over gezonde porties. Er is ook een weegschaal ingebouwd, waardoor je nooit meer maakt dan goed voor je is. Ergo: zie het filmpje hieronder.

Niet voor mannen

Bij Draadbreuk waren we na vijf regels lezen er al achter: dit apparaat moet bedacht zijn voor een vrouw. Dat bleek natuurlijk ook te kloppen. Het idee kwam van ene Siobhán Andrews die een stagecompetitie bij Sharp had gewonnen. No offence, maar wij tellen de spaghetti niet per sliert uit omdat we anders misschien een paar calorieën meer binnen krijgen dan wordt voorgeschreven. Doe ons maar een goede lap vlees, of nog liever: twee goede lappen vlees! Lekker gezond koken? Doe effe normaal: na een lange dag hard werken moet er bij ons gewoon een volwassen maaltijd op tafel staan.

Geef ons coole huishoudgadgets!

Dat betekent overigens niet dat wij niet van interactieve huishoudelijke apparaten houden. Sterker nog: alles waar knopjes en schermen in zit, vinden wij mooi. Als je ons mannen aan de huishoudelijke taken wilt zetten, kun je het beste ervoor zorgen dat het digitaal is. Maar blijkbaar is de wereld nog steeds zo verdeeld dat je dit soort apparatuur vooral lekker interessant moet houden voor vrouwen. Zonde. Want geef ons coole, slimme gadgets voor in de keuken, om het huis schoon te houden of de was te doen en we gaan meteen aan de gang. Daarom geven wij alvast drie schoten voor de boeg voor elektronicafabrikanten.

3. Interactieve stofzuiger

Stofzuiger

Stofzuigen is geen hobby van ons. Druk als we zijn pakken wij het apparaat er alleen bij als we er toevallig de tijd voor hebben. Soms is dat drie keer per week, andere keren een keer per maand. Wat wij willen: een stofzuiger die ons vertelt wanneer hij echt nodig is. Eentje die je erbij pakt, met een cameraatje detecteert hoeveel stof en kruimels er op de vloer liggen en daarna ons vertelt: “Mwoah, dat kan nog wel even.” Maar ook die je op verschillende situaties kan instellen. Komen de schoonouders bijna langs? Dan zuigt hij net even harder dan wanneer een paar maten voetbal komen kijken. Ook een idee: hij deelt je huis in zones in en je hoeft niet iedere keer alles schoon te maken, maar in etappes. Eens per week de slaapkamer, twee keer per week de keuken. Dat werk. En alles natuurlijk gesynchroniseerd met je agenda, zodat hij rekening kan houden met wanneer er bezoek komt en je überhaupt weinig thuis bent. Wij zouden ‘m meteen kopen.

2. Slimme strijkplank

Strijkplank

Nog zo’n verschrikkelijke klus: strijken! Dat je een halve middag bezig bent met je overhemd en dat er alsnog een grote vouw op je rug loopt en je kraagje dubbel zit. Geef ons een strijkplank die ziet van welk materiaal je kleding is en automatisch een seintje stuurt naar je strijkbout, die daar zijn hitte en stoom op aanpast. Maar die ook een scherm heeft ingebouwd, zodat je stap voor stap ziet hoe je je kleding neer moet leggen en welke bewegingen je moet maken. Maak je nooit meer een fout en kom je altijd netjes voor de dag. Oja: op het scherm moet natuurlijk ook voetbal te kijken zijn, zodat we ons nog een beetje mannelijk voelen.

1. Smart wasmand

Wasmand

Kom je op vrijdagavond onder de douche vandaan en ga je op zoek naar die vrouw verslindende outfit, blijkt hij nog onder in de wasmand te zitten. En dus moet je in je alledaagse kloffie de club in en loop je aan het eind van de avond weer moederziel alleen naar huis. Lullig, doe ons even een wasmand die smart is! Je voert in welke kleding je hebt en welke een beetje bij elkaar matcht, vervolgens geef je aan voor welke gelegenheid de kleding is. Heb je wilde plannen? Een dag van tevoren krijg je een berichtje op je telefoon dat je snel nog even een wasje moet draaien. Of dat alles al lekker schoon is en je nog genoeg tijd hebt voor een pre-pilsje thuis.