Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Mario & Minecraft in één game op de Wii U

Mario Minecraft wii u
Mart Opdam

Nintendo slaat de handen ineen met Mojang en Microsoft om een speciale om een Mario Minecraft variant te bouwen. Lekker blokjes gooien naar Luigi en de Prinses ontvoerd laten worden door Mobs. Heb er nu al zin in!

Eerlijkheid biedt te zeggen: ik kijk hier helemaal niet naar uit. Ik heb geen Wii U en speel geen Minecraft. Toch zal ik over dit heugelijke nieuws even uitweiden, speciaal voor jullie. Doe ik ff! Moet wel zeggen dat als je onderstaand filmpje ziet, je wel snel even een Wii U moet aanschaffen voordat de Mario Minecraft hybride uit is.


Die muziek heb ik wel even flink over de redactievloer laten knallen.

Mario Minecraft Morphing

Ziet er lijp uit hè? Lijkt een beetje op de oudere versies van Mario, alleen dan zijn de pixels nog verder aangedikt. Ach ja, ze moeten wat in de wereld van Nintendo. Oude koeien uit de sloot halen werkt in gameland altijd wel. Hoewel aan de ene kant Nintendo graag naar het (succes uit het) verleden wil, zijn ze aan de andere kant altijd van die gekke dingen aan het doen. Laatst was er nog het gerucht over de vreemde Nintendo NX.

Maar laat die Aziaten maar lekker rommelen hoor. Al je favoriete (anti)-helden uit de Mario-wereld komen gelukkig voorbij in deze zinderende nieuwe game. Niet alleen kun je ’s nachts in Minecraft lekker vechten tegen de Creepers en Zombies, maar ook de geblokte versies van Hammerbros en Dry Bones. Als je kiest voor de gratis update met de Mario skins, de Super Mario Mash-Up Pack, krijg je zelfs 40 varianten waarbij de personages van Mario de rollen overnemen van Minecraft tegenhangers: Mario zelf uiteraard, die andere loodgieter Luigi, Princess Peach, Bowser en zijn Minions en de kwaadaardige loodgieter Wario. Je kunt verder in de stijl van Mario je huisjes bouwen en natuurlijk luisteren naar de herkenbare deuntjes uit Super Mario 64.

Verkrijgbaarheid

De update van de Mario Minecraft versie is vanaf 18 mei te verkrijgen en te downloaden. Er lijkt geen versie te komen voor het klootjesvolk (mensen zonder Wii-U), maar wat niet is kan nog komen uiteraard.