Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Dit zijn de 5 tofste gadgets die ik de afgelopen tijd in handen heb gehad

Dit zijn de 5 tofste gadgets die ik de afgelopen tijd in handen heb gehad
Ger
  • Op 29 juni 2016

Als techjournalist krijg je met de regelmaat van de klok de nieuwste gadgets. ‘Teveel om op te noemen’, zegt een stoer mannetje dan. Doen wij niet. Of liever: ik niet. Ik geef gewoon de vijf gadgets die noemenswaardig zijn. Kortom: deze vijf apparaten zijn geen schande om te testen. Kun je gewoon opnoemen, dus.

Welke zijn nu echt de moeite waard? In willekeurige volgorde:

1. Huawei P9

Huawei is vaak saai. Ik heb het vaker dan eens een ‘slappe ballen’-merk genoemd. Ze maken aardig smartphones met prima prijs/kwaliteit-verhouding, maar spannend? Nee. Tot nu. Waarom? Los van zijn heel stijlvolle design en razendrappe processor heeft de P9 namelijk iets heel tofs: een extra zwartwitcamera, gemaakt (of: gesponsord) door Leica. En daar kun je gewoon hele gave dingen mee doen. Er is een blogpostje in de maak met daarin een aantal mooie foto’s. Tot die tijd moet je het schaamteloos doen met mijn tip om deze telefoon te kopen. Bij dezen. Adviesprijs: 599 euro.

2. Olympus Stylus TG-Tracker

Mijn nieuwste (zeer tijdelijke) aanwinst is de Olympus Stylus TG-Tracker, een 4K actioncamera met een opvallend design, maar bovenal een heel erg aardige 204 graden groothoeklens. Wil jij coole fisheye-achtige shots maken? Dan is de TG-Tracker, zeker voor de outdoormafkezen onder ons, een absolute aanrader. Moet je alleen wel even wennen aan het pistool-achtige design. Adviesprijs: 349 euro. (belangrijk: je slaat beelden op via een MicroSD-kaartje. Een rappe versie voor 4K shots is gewenst. En dat soort kaartjes zijn niet echt goedkoop).

Opvallende gadget van #olympus. De #tgtracker. Deze #actioncam is oersterk en heeft een enorme groothoek! #polarbier #polar

Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

3. UE ROLL 2

Het mag geen verrassing zijn dat ik fan ben van de producten van Ultimate Ears. Het merk is jong en fris en speelt in op de steeds groter wordende behoefte van ‘goed geluid on-the-road’. De UE ROLL 2 is daar weer een mooi voorbeeld van. Hoewel de gadget maar marginaal verbeterd is ten opzichte van zijn voorganger is het nog altijd een zeer fijne compacte draagbare Bluetooth-speaker met een grappig design. Geestige (en ietwat vreemde) toevoeging? De UE Floathie, een soort van opblaasbaar rubberbootje, speciaal voor de speaker. Zo kun je ‘m altijd meenemen, zelfs op het water. De UE ROLL is water- en stofbestendig en speel urenlang jouw favoriete muziek af. Adviesprijs: 100 euro.

Zoek de #ueroll2 Bluetooth speaker! #ultimateears #ueroll #speaker #motiefje #kitchen #gadget #audio

Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

4. Samsung UE49KU6400 4K TV

Een tv is weliswaar niet echt een gadget (op een of andere manier identificeer ik het woord ‘gadget’ vooral met draagbare meuk), maar de Samsung UE49KU6400 4K tv geeft me alle reden om ‘m schaamteloos in dit rijtje te zetten. Waarom? Met een webwinkelprijs van ca. 1000 euro (voor de 49 inch) editie is dit een van de eerste zeer mooie 4K tv’s die te betalen is. Bovendien is het Smart TV-gedeelte aardig uitgewerkt en ziet deze unit er lekker uit, met een chromen voet en knap dunne bezels. Zoek jij, zo vlak voor de kwartfinale van het EK, nog snel een 4K tv? Dan zou ik deze aanschaffen.

Op deze foto lijkt deze #samsung #suhd tv een stuk kleiner dan 'ie is. Gek. #led

Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

5. Samsung Gear 360

De Smasung Gear 360 ziet eruit als een gekke grote knikker en lijkt daardoor en beetje ‘el cheapo’. Dat is zeker niet het geval. Deze 360-cam is namelijk een van de beste die ik tot nu toe in handen heb gehad. Dat komt vooral omdat de integratie met de mobiele telefoon goed is gedaan. Wel heb je ook bij de Gear 360 nog altijd een beetje last van het ‘stitching’-probleem: je ziet wanneer de twee lenzen van de camera het beeld proberen samen te voegen tot een. Punt van aandacht: heb je geen Samsung-smartphone, dan gaat de gadget (vooralsnog) niet werken. Oh, en een Macbook is ook niet zo handig – je hebt specifieke software van Samsung nodig om de 360 graden video’s voor bijvoorbeeld Facebook geschikt te maken. En die software? Die is er niet voor de Mac.

Hoi #samsung #gear360. Gaan we samen filmpjes maken? Lijkt me gezellig. Ok, doei. #vr #360 #360video

Een foto die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op

Tot slot

Aangezien we toch zo lekker aan het Instagrammen zijn, een filmpje waar ik mezelf voor lul zet met de HTC Vive (klik voor een andere geestige video) op m’n harses. Geen dank.

#htcvive #pijlenboog #hardgaantegeneenmuur

Een video die is geplaatst door Draadbreuk.nl (@draadbreuk) op