Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LEGO Star Wars: niet zo heel erg om ‘voor te lachen’

LEGO Star Wars: niet zo heel erg om ‘voor te lachen’
Ger
  • Op 27 juni 2016

Er zijn van die dingen die ik niet begrijp. Een #Brexit. Of waarom Carrasco niet altijd in de basis bij België staat. Of hoe French Press-koffie precies werkt. Dat is niet erg, als je alles pretendeert te weten ben je doorgaans nogal een vermoeiend persoon. Anyway, ik ontving een persbericht over een LEGO Game. En dan specifiek over Star Wars. Dat snap ik dus niet.

Want waarom zou je in hemelsnaam een spel spelen waarin Lego-poppetjes getransformeerd zijn tot Star Wars-helden? Het feit dat er games gemaakt worden waarin Lego-poppetjes onderwerp van gesprek zijn is eigenlijk al gek. Om die Lego-poppetjes dan ook nog eens te voorzien van lightsabers en andere Darth Vader-meuk is beyond me.

LEGO-humor (?)

Sterker nog, er worden heuse video’s vrijgegeven waarin stukje bij beetje het ‘LEGO Star Wars: The Force Awakens’ verhaal helder wordt. In deze editie: Rey, de Jakku jager die betrokken wordt in een conflict tussen de Resistance en First Order dat het hele Melkweg bestrijkt. “De video toont Rey’s LEGO personage in volledige vorm via de belangrijkste gameplay momenten, filmische cutscenes en authentieke audio opnames, allemaal met de kenmerkende LEGO humor”, zo meldt het ronkende berichtje in onze redactiemail.

LEGO-humor? Ik weet het niet. Ik vind het dus niet zo grappig. Jullie wel? Kijk en huiver:

LEGO Star Wars: The Force Awakens is beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox One, Xbox 360, Wii U, Nintendo 3DS en Steam.