Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Het verdict van Draadbreuk: Snapcash

Het verdict van Draadbreuk: Snapcash
Dennis de Vries

Snapchat krijgt een nieuwe functie waarbij gebruikers via de app geld naar elkaar kunnen overmaken. Snapcash, de functie die gisteren bekend is gemaakt, is een samenwerking van de berichtenapp met financieel dienstverlener Square.

In een video is te zien hoe kinderlijk eenvoudig het is om via Snapchat iemand geld te geven. Begin een chat met iemand, typ het bedrag in en klaar. Daarbij wordt er wel vanuit gegaan dat beide gebruikers hun bankrekening aan hun Snapchat-account hebben gekoppeld. In de, overigens krankzinnige, video is ook nog te zien hoe de gebruiker het ‘laat regenen’ door virtuele dollarbriefjes in het rond te strooien alsof ze in een stripclub zit. Bij de ontvanger regent het vervolgens papiergeld op het scherm. Gebruik van Snapcash beperkt zich nog tot inwoners van de VS van 18 jaar en ouder.
 

Video: zo werkt Snapcash. Serieus, zo werkt het echt

Snapchat is groot geworden als app waarmee verdwijnende foto’s en video’s te ontvangen en te versturen zijn. Dat bleek in he begin ideaal voor pubers om elkaar huisgemaakte pr0n te sturen. Inmiddels is de app meer mainstream geworden, kun je live evenementen bijwonen en wordt er gedacht aan advertenties. Wij zijn ook te vinden op Snapchat onder de naam: draadbreuk. Voeg gerust toe, en stuur vervolgens geld. Nee, serieus. Geef ons je geld.

Is Snapcash een toevoeging waar wij als Snapchatters op zitten te wachten? Vertrouwen wij de app onze portemonnee toe? Kortom: wat vindt Draadbreuk er van?

Zie jij Snapcash wel zitten?

db-verdict-01-01

Paul 
Met een druk op de knop een klein bedrag overmaken naar iemand naar keuze, omdat iemand bijvoorbeeld iets in de kroeg of het restaurant heeft voorgeschoten? Dat is natuurlijk superhandig, maar ik vertrouw Snapchat alleen mijn geld toe als ze het in een geldtruck met brandkast versturen, begeleid door twee tanks. Ik ben zuinig op mijn geld en Snapchat heeft echt nog heel veel stappen te zetten om mijn vertrouwen te winnen daarmee om te mogen gaan. En zo’n reclamefilmpje helpt dat ook niet echt mee.
Dennis
Het kan zijn dat ik bovenstaande video niet helemaal goed genoeg bekeken heb maar: ik zie nergens iemand een pincode of vingerafdruk invoeren. Dat werpt vragen op over veiligheid. Zeker omdat Snapchat al eens getroffen is door een grote lek van foto’s en usernames. Aan de andere kant; check die video nog eens? Wat een kneuzenkermis. De kans dat het een slecht getimede 1 aprilgrap is, sluit ik ook niet uit.
Ger
Dit draait echt om pure, ietwat gevaarlijke viezigheid. Jij stuurt mij een lekker naaktfotootje, ik Snap wat Cash. Breezerslet 2.0, zeg maar. Klinkt hard, maar dat gaat gebeuren. Moeten we dat willen?
Bart
Anonimiteit + beeldmateriaal (foto/video) + eenvoudige betalingen = porno.
Yep, Snapcash heeft alles in zich om digitale prostitutie naar een hoger plan te tillen. Leuke portemonneevulling voor de early adopters in de branche van Kim Holland & co, maar dit gaat ongetwijfeld een hoop ongein opleveren voor naïeve tieners.

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Hahahaha, breezerslet 2.0., mooi. Maar laat al die social media zich niet met betaling mengen. Genoeg redenen om iets als snapchat niet te vertrouwen.