Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Feit: je zusje is slimmer dan je leraar

Feit: je zusje is slimmer dan je leraar
Ger
  • Op 19 november 2014

We vergeten soms hoe ontzettend de moderne techniek geïntegreerd is in ons leven. Internet, smartphones – we gebruiken het, denken er niet bij na. De encyclopedie kennen we niet meer, daar is Wikipedia voor. En wie heeft er voor het laatst de Grote Bosatlas in gekeken?

Ik kan me het zelf in ieder geval niet meer herinneren. Google Maps en (zelfs) Apple Maps zijn uitermate handige en zelfs interactieve manieren om een plaats van bestemming te zoeken. Daar heb ik zo’n groot boek echt niet meer voor nodig.

En ik ben daar niet alleen in. Vermoedelijk zit je opa nog weleens te turen in zo’n ouderwetse atlas, maar de rest van je familie die checkt de tablet, smartphone of – in het slechtste geval – zijn TomTom.

Dat je als kind dan nog moet leren hoe zo’n boek werkt is daardoor eigenlijk ergens gek. Ook weer niet natuurlijk – ik bedoel: je moet een kind toch iets bijbrengen – maar dat het een beetje achterhaald is, moge duidelijk zijn.

Een 9-jarig meisje bewijst dat. Tijdens een toets kreeg ze de vraag: ‘Welke kaart kun je het beste raadplegen als je een vakantieplek zoekt met een kleine kans op regen?’

Ze antwoordde als volgt:

Buienradar

No words needed.

Via: LindaNieuws.nl. Ja, die site check ik weleens.

Reacties

  1. BroodjeKaas

    Haha, mooi is dat. Misschien is de Van Dale app ook wel iets voor dit meisje.

  2. IkBenBrian

    Mooier handschrift dan ik.