Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

’t Wereldje (136) met komkommertijd, Videoland en virtual reality!

’t Wereldje (136) met komkommertijd, Videoland en virtual reality!
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je met Draadbreuk in de weer bent. Daarom blikken we wekelijks in ’t Wereldje terug op de raarste zaken die voorbij kwamen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

3. Komkommertijd: AD schrijft willekeurig onzin over

 

Ze smaken weer heerlijk dit jaar.

Ze smaken weer heerlijk dit jaar.

 

Dames en heren, het is aan de hand. Vergeet Apple, vergeet Samsung: er komt een nieuwe speler op de smartphone-markt en het is niemand minder dan Google. Wat zegt u? Dat heeft met zijn inbreng in Nexus-telefoons al een eigen aandeel? Ja, da’s misschien waar, maar dat is de zoekmachinegigant nog niet genoeg. Het is tijd voor eigen mobieltjes. Staat op AD.nl (via de Tijsminator, overigens) dus is het waar, want zij hebben het keurig overgeschreven van Telegraph.com. U weet wel, die website die dit soort onzingeruchten op tech-gebied staaft met ‘bronnen die bekend zijn met de discussie’, wat evenveel betekent als ‘je moeder die ook een telefoon heeft’ of ‘de buschauffeur die weleens over een mobieltje heeft gereden’.

Hijgerigheid naar content (want alsjeblieft, laten we dit even geen nieuws of sowieso iets journalistieks noemen) is natuurlijk van alle tijden, blogs genoeg die voor dertig bezoekers meer complete verhalen uit hun duim zuigen. Maar tijdens komkommertijd lijken zelfs de wat meer serieuze media hun ruggengraat te breken voor snelle verhaaltjes. Kijk: de mannen van Betanews.com leggen, nota bene een dag éérder dan het AD-verhaal, even uit waarom bovenstaande verhaal echt klinkklare onzin is. En dat weet iedere techjournalist. Maar ja, je zou ook eens zelf moeten bellen om een nieuwtje te vinden.

 

2. Videoland komt met spin-off van Ferry Doedens

 

Ferry Doedens, alias de zelftonger, is doorgaans heel bescheiden.

Ferry Doedens, alias de zelftonger, is doorgaans heel bescheiden.

 

True story: ondergetekende heeft een abonnement op Videoland, die andere streamingdienst. Ja, ook op Netflix en HBO natuurlijk, maar voor de Nederlandse volledigheid dacht ik: waarom ook niet. Plus: de zaak betaalt. En eerlijk is eerlijk: dat Videoland bevalt eigenlijk best prima. Natuurlijk is het aanbod interessanter voor de gemiddelde huisvrouw dan voor een dertiger die bloed wil zien, maar toch: het eerste seizoen van Zwarte Tulp was meer dan aardig (mèh voor het tweede trouwens) en de serie Deutschland 83 is echt een tip.

Maar ja, met de shitload aan eigen series die HBO en Netflix de laatste tijd online gooien, kun je natuurlijk niet achterblijven. En dan moet je gewoon méé, ook al ben je een Nederlands platform. We hebben in ons polderlandje gelukkig een goede naam als het gaat om kwaliteitsseries. Wat te denken van Penoza. Overspel, Vuurzee en Hollands Hoop? Daar moet Videoland toch een prachtig nieuw hoofdstuk aan toe kunnen voegen? Juist! En daarom is vanaf nu te zien op de streamdienst… euh… Nieuwe Tijden? Een spin-off van Goede Tijden, Slechte tijden? Met Ferry Doedens?! Help!

 

1. Nintendo: van Virtual Reality krijg je bulten

 

"Ger, er groeit iets raars uit je hoofd! O nee, laat maar, het is je oor."

“Ger, er groeit iets raars uit je hoofd! O nee, laat maar, het is je oor.”

 

Toet toet, paniekpolitie! Virtual reality is heel slecht voor je gezondheid! Of nee, erger! Voor dat van je kinderen! Jaja, het was weer een gezellige aandeelhoudersvergadering bij Nintento, als we een paar aanwezigen via de Twitters mogen geloven. De redelijk legendarische computergame-ontwerper Shigeru Miyamoto (u weet wel, van Mario, Donkey Kong, The Legend Of Zelda; de hele reutemeteut) zei daar namelijk in behoorlijk vage bewoording dat ze bij Nintendo nog niet heel erg enthousiast zijn over VR. “Ik hoorde dat VR een hot topic op de E3 was, dus ging ik kijken. Het was aanwezig, maar ik was niet wat ik ervan verwachtte. Wij researchen Virtual Reality, we hebben de basistechnologie. Lange spelsessies zijn nog een issue. Wij willen iets uitbrengen wat je lang kunt spelen, waarde vertegenwoordigt en betaalbaar is. En we willen ouders geruststellen.”

En in die twee laatste woorden zit het ‘m natuurlijk: ouders geruststellen. Want als je dat zegt, zeg je eigenlijk:’dit spul is levensgevaarlijk, maar we vertellen jullie dat het wel meevalt’. En koopt niemand VR. Zou het niet gewoon zo zijn dat Nintendo een beetje de boot gemist heeft, zijn concurrenten ziet uitlopen en daar nu redelijk vals een stokje tussen de spaken wil duwen? Wij sluiten het niet uit. Overigens heeft onze Ger nu de HTC Vive op proef. Mocht hij bulten krijgen, ben je de eerste die het hoort.

Fotocredits:
Komkommers: Hendrick’s Cucumber Festival of Wonder via photopin (license)