Draadbreuk verlinkt Ius Mentis, Overthought en Microsoft
Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.
We downloaden toch wel
Nederland moet downloadverbod invoeren van Europese Hof
Ius mentis
Downloaden mag niet meer. Vorige week was het in Nederland nog legaal om speelfilms, series en muziek te downloaden, van het een op het andere moment mocht dat van de wet niet meer. Balen, natuurlijk. Fuck die wetten en regels, maar…wat is er nou echt aan de hand? Op zo’n moment is er maar één site waar je naar toe moet om te lezen hoe het echt zit: dat van ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Hij is net zo bekend met LolCats als met wetboeken en kent de interwebs net zo goed als Nederlandse regelgeving. Dat is een goede combo. Je moet er even voor gaan zitten, maar uiteindelijk weet hij begrijpelijk uit te leggen dat er vooral heel veel mitsen en maren aan de zaak zitten, en dat uiteindelijk niemand zal stoppen met downloaden. Als je tijd over hebt, duik dan ook even de comments in waar interessante vragen en dito opmerkingen staan.
Tweakers op pad naar Wolfheze
Mobiele netwerken: waarom er soms geen bereik is
Tweakers
We hadden het er laatst nog over in Uitbuiken, dat je bij Wolfheze geen bereik hebt met je mobiele telefoon. Vervelend, kunnen we in de trein even vijf minuten geen Lolcats kijken. Lulliger is het als je paardenstal in de hens staat, maar je 112 niet eens kunt bellen. Met die anekdote trapt Tweakers af in een uitgebreid artikel waarin lekker diep wordt ingegaan op de regelgeving en technologie, met uiteindelijk antwoord op de vraag waarom er altijd plekken in Nederland zullen zijn als Wolfheze. Het verhaal telt meerdere pagina’s – want pageviews leesbaarheid – dus niet vergeten even lekker verder te klikken.
Beter dan dit wordt je iPhone niet
The Ultimate Guide to Solving iOS Battery Drain
Overthought.org
Elke keer als iOS een flinke update krijgt is het weer hetzelfde liedje. Gebruikers klagen over flink verminderde accuduur, media pikken dat op en voor je het weet is het ‘een dingetje’. Scotty Loveless is jarenlang Genius- en iOS-technicus geweest bij Apple, en is nog veel langer fanatiek liefhebber. Hij weet dus waar hij het over heeft als hij zegt dat hij weet wat stroom vreet. In het artikel neemt hij je bij de hand, raadt hij aan om de accu te testen en komt met 8 concrete stappen om je iPhone langer aan te houden. De eerste stap is om de Facebook-app de nek om te draaien. Dat alleen al maakt dit ‘de ultimate guide’. Verplicht leesvoer voor iPhone-gebruikers.
Niemand heeft het over Windows Phone
The Fallacy Of Android-First
TechCrunch
Drama. Elke keer als er een toffe app wordt gehyped, kun je er donder op zeggen dat die alleen voor iPhone en iPad is. Met een beetje mazzel lees je als Android-gebruiker dat een Android-variant in de maak is, maar dat blijkt dan vaak een nageboorte waar je een halfjaar op moet wachten. Dave Feldman was een tijd terug bezig met het ontwikkelen van een berichten-app…voor iOS. Maar toen hij eens beter keek naar Android, leek hem dat ook wel wat. Gemakkelijker te maken en een groter wereldwijd publiek. Ruim een jaar later ligt de Android-app bij het vuilnis en zijn ze gelukkig met alléén een iOS-app. Wat is er gebeurd? Dat wordt nauwkeurig uitgelegd door de ontwikkelaar zelf, met concrete voorbeelden. En ja, het woord ‘fragmentatie’ komt vaak voor, maar er is meer aan de hand.
De meest bekeken foto ooit
The story behind the wallpaper we’ll never forget
Microsoft
Je kent ‘m. Dat weten we 100% zeker. Deze foto heb je wel eens gezien (en nee, niet alleen omdat hij hier bovenaan de post staat). De knalblauwe lucht, het glooiende landschap, het frisgroene gras en de fijne wolkjes. Deze week werd de ondersteuning voor Windows XP definitief stop gezet en denken we terug aan de vele uren die we waarschijnlijk naar de bekende bureabladachtergrond hebben zitten staren. Dat landschap bestaat overigens echt, de foto is gemaakt door ene Charles O’Rear. Omdat het doek deze week viel voor XP, zocht Microsoft hem op en liet hem zijn verhaal doen. Normaal hebben we het niet zo op bedrijfsfilmpjes, maar deze is de moeite waard. RIP XP.