Draadbreuk verlinkt Vanity Fair, Wired en Dustin Curtis
Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.
Binnenkort -hopelijk- in de bioscoop
The Great Smartphone War
Vanity Fair
Voor wie het niet door heeft: Samsung en Apple zijn nog steeds aan het bakkeleien over patenten en wie nou precies wie heeft gekopieerd. De rechter vond afgelopen week weer dat Samsung een grijpstuiver aan Apple moest betalen, maar daarmee is het eind vast nog niet in zicht. Het is dodelijk vermoeiend om op de details in te gaan, maar het hele verhaal, van begin tot eind, leest als een spannend jongensboek. Zeker als het zo geschreven wordt als in dit artikel, door Vanity Fair. Lees hoe de ‘grote smartphone-oorlog’ begon toen Apple-bazen op bezoek waren bij Samsung. En kijk uitgebreid terug naar de ontwikkeling van de iPhone en Samsung’s reactie die volgde. Heerlijk, wanneer wordt het verfilmd?
Geschreven in 2017
The year of Facebook
Wired
Afgelopen week hield Facebook zijn ontwikkelaarsbijeenkomst. Er werd weinig spannends gepresenteerd, en dat gaf aanwezige journalist Mat Honan de tijd om eens om zich heen te kijken en de sfeer te proeven. Het artikel is geschreven alsof hij vanuit de toekomst terugkijkt op 2014. Een tijd dat alles nog dik in orde was in de techwereld. Een tijd dat iedereen nog kon lachen, er geld genoeg was en aanwezigen merkrugtassen gevuld met speciaalbier kregen uitgereikt. Een tijd voor de enorme zeepbel van de techwereld plopte. Een tijd voordat alles mis ging. Een tijd voor de crash. De crash die onvermijdelijk is. Die binnenkort eens gaat komen. Prachtig artikel.
De maker van het slechtste spel ooit spreekt
The true story of the worst video game in history
Engadget
Afgelopen week bleek een urban legend een waar verhaal. Ergens in de Mexicaanse woestijn bleek al jaren een enorme hoeveelheid Atari-spellen begraven te liggen, voornamelijk het spel E.T. Het wordt algemeen beschouwd als het slechtste spel ooit, verantwoordelijk voor de ondergang van Atari en het barsten van de game-bubble in het begin van jaren ’80. Hoe voelt het nou om zo’n spel gemaakt te hebben? Dat vroeg Engadget aan de enige (!!) ontwikkelaar van het spel.
En hun hond, vergeet hun hond niet
The Internet Is Being Protected By Two Guys Named Steve
BuzzFeed
Sinds Heartbleed weten we allemaal wat OpenSSL is en waarom het belangrijk is dat het goed werkt. Banken, overheden, grote bedrijven en het gewone voetvolk vertrouwen er op dat hiermee hun gegevens veilig zijn. Je zou dus verwachten dat er een enorme organisatie achter OpenSSL zit om zo’n belangrijk stuk code up-to-date te houden. Niets blijkt minder waar. Voor Heartbleed aan het licht kwam, waren het voornamelijk twee gasten die, overwerkt en onderbetaald, de boel bij elkaar hielden. BuzzFeed haalt ze voor het eerst bij elkaar, interviewt ze en dat levert een fijne longread op over de hoeders van het internet. En hun hond.
De tablet is dood
Replacing the PC
Dustin Curtis
De tablet is dood. Lekkere binnenkomer. Nog eventjes en de tablets gaan de zelfde kant op als de netbooks. Dat schudt meneer Curtis niet zomaar uit zijn mouw, hij heeft flink wat statistieken om dat te onderbouwen. Is dat erg? Welnee. De tablet was een handig apparaat om de overstap van PC naar smartphone voor veel mensen gemakkelijker te maken. Als dat eenmaal zo ver is, kunnen de iPads en Tabs als productgroep de kliko in. Geef het een paar jaar.
(Foto: Vanity Fair)