Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Man molt meer dan 2500 euro aan gadgets

Het scherm van een kapotte iPhone
Ger
 • Op 4 mei 2014

Ondergetekende heeft een dubieuze historie als het gaat om het kapot maken van gadgets. Ik geef het toe, ik ben soms wat onhandig en laat snel iets vallen. Een telefoon is bij mij niet een lang leven beschoren. Wat blijkt nu, ik ben niet de enige die dit euvel heeft: een man maakt in zijn leven iets meer dan 2500 euro aan gadgets kapot.

Waar komt dit schokkende nieuwtje vandaan? Camerafabrikant Nikon heeft een onderzoek gedaan naar aanleiding van een water- en schokbestendige systeemcamera, de Nikon 1AW1. Ze wilden weleens weten of de gadgetteer anno 2014 baat heeft bij producten die tegen een stootje kunnen.

Aardige cijfers

Ja, was het antwoord van in totaal 4057 Europeanen. Niet geheel onverwacht natuurlijk, maar toch waren de cijfers wel aardig. Van de mannen die de afgelopen vijf jaar een technologische gadget hebben beschadigd, heeft 39 procent een smartphone dan wel tablet dan wel camera laten vallen, meldt AudioVideo2Day.com.

Acht procent gaf toe dat ze een apparaat weleens in een drankje hebben laten vallen (?) of er drank overheen hebben gegooid. Verder bleek zes procent van de respondenten weleens op hun gadget te hebben gezeten. Tot slot blijken kleine kinderen ook veel reden tot ellende, 8 procent van de respondenten heeft daar weleens te maken mee gehad. Bij elkaar zorgt dat ervoor dat er zo’n 2675 euro over de kling wordt gejaagd. Niet weinig.

Vijf smartphones kapot

Zelf heb ik (nog) geen kinderen en misschien is dat maar goed ook. Mijn vijf laatste smartphones hebben, zelfs zonder toedoen van wat koters, allemaal schade gehad. Drie keer brak het scherm nadat ik een gsm liet vallen, een keer kwam er na een massaal waterpistoolgevecht vocht in de behuizing en een keertje bleek een iPhone niet bestand tegen het vallen in een toilet…

Met camera’s, laptops en tablets ga ik aanzienlijk voorzichtiger om. Mijn Panasonic plasma-televisie heeft het door gebruikerssporen wel een keer begeven, maar dat was zowaar niet eens mijn schuld. Toch deed het effe zeer toen ik het apparaat aan de straat moest zetten.

Bij elkaar opgeteld zorgt dat ervoor dat ik toch een goede 5000 euro aan gadgets heb kapot gemaakt. En dat terwijl ik 28 ben en dus nog een heel leven voor me heb. Is dat erg? Ik weet het niet. Ik laat dat vooral aan jullie, maar misschien is die Nikon 1AW1 wel iets voor mij.

Lees ook: Met de Nikon 1AW1 mag je op je bek gaan

 

Welke gadgets heb jij al eens kapot gemaakt?

 

 

Reacties

 1. Jore

  Mijn 4de gen iPod, Asus tablet en talloze laptop adapters en batterijen hebben het niet lang volgehouden. Mijn tablet was na ongeveer 3 weken alweer weggegooid.

 2. Niels J. NIjenhuis

  Hallo Ger,
  het kan veel erger:
  Ik sloopte mijn walkman, rekenmachine, bandrecorder,bandjes,MP3 spelers, computerboxen van Trust,koptelefoons,wekkerradio’s, horloges, computerspelletjes,cd’tjes, koffiemokken, diskettes, USB-sticks, discman, (waardoor ik een nieuwe moest kopen), zakcomputers,mijn Pocketlinie Swing uit 1998, mijn (geleende) 3210 mijn Nokia 3310, Nokia 1101 Nokia N70, Nokia 1600, fotocamera’s videobanden, dvd’s, en nog meer van dat soort dingen.

 3. stijn v brummelen

  htc evo 3d, was net een naar oud, niks meer van over.