Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt The Guardian, Slate en Wired

Draadbreuk verlinkt The Guardian, Slate en Wired
Dennis de Vries

Man, internet is mooi. Zonder internet hadden we nooit kunnen meemaken hoe ‘onze jongens’ in China de finale van het wereldkampioenschap voetbal wonnen. Robotvoetbal, om precies te zijn. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Wordt ook helderziende op Twitter!

How to Flawlessly Predict Anything on the Internet

Andy Baio
Cortana was goed in het voorspellen van wie er doorging tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Voor de wedstrijden gaf ze keurig aan wie zij dacht dat er won. En die won dan ook. Maar er was iemand nog veel, veel beter in zo bleek achteraf. Een onbekend Twitteraccount wist niet alleen weken van tevoren juist te voorspellen wie de finale speelde – en won – maar zelfs wie de winnende scoorde. De Twitteraar claimde geen helderziende te zijn, maar had schijnbaar bewijs voor hoe corrupt de FIFA en hoe in scene gezet dat hele WK is. Ware het niet dat het een scam was. Andy Baio legt uit hoe ook jij op sociale media van tevoren exact kunt voorspellen wat er gebeurt. Ongeacht wat er daadwerkelijk gebeurt. Het artikel is slechts ter lering ende vermaek, want laten we eerlijk zijn: internet staat al vol met veel te slappe grappen.

 

Techies vs. non-techies. Gezellig

The tech utopia nobody wants: why the world nerds are creating will be awful

The Guardian
Hier in Nederland kunnen we over het algemeen prima met elkaar overweg. In San Francisco dreigt het gierend uit de klauwen te lopen tussen twee kampen die steeds verder uit elkaar groeien. Aan de ene kant staan de techies, die werken bij Google en soortgelijke bedrijven. Ze verdienen bakken met geld, dragen Google Glass en gedragen zich als de nieuwe elite. Aan de andere kant staat Jan met de Pet. Het plebs, het gepeupel. De mensen die je eten serveren in restaurants, de krant bezorgen, je boodschappen afrekenen. Het modale salaris in San Francisco ligt momenteel op $3400 per maand, maar initiatieven om het minimumloon te verhogen naar $15 per uur wordt flink tegengewerkt door de nieuwe elite die betoogt dat ze beter af zijn met iPads als serveersters en dat arme mensen maar Soylent moeten eten. Je zou bijna vergeten waar het om gaat, gelukkig is de conclusie van dit artikel heerlijk nuchter.

 

Bijna een happy end

The Horror of Earbuds

Slate
Oordopjes zijn er in twee varianten. De ene bungelt een beetje laf in je oorschelp en valt er bij elk zuchtje wind uit. De ander penetreert door je gehoorgang tot diep in de hersenstam. Het is allebei ruk. Dat vindt ook Seth Stevenson, maar hij wilde wel eens weten waarom het allemaal zo ruk is. Hij spreekt met audiologen en gaat uiteindelijk op zoek naar de perfecte oordop. Die vindt hij, hoopt hij. Een op maat gemaakt exemplaar komt volgende maand naar hem toe. Hij houdt ons op de hoogte.

 

Leestip van de werk

The Fasinatng … Frustrating … Fascinating History of Autocorrect

Wired
Je zit met een collega van Draadbreuk laat in de avond nog wat in Google Hangouts te ouwehoeren, tot het mooi is geweest. Van de andere kant krijg je het bericht: “Ik ga rukken”. Net op het moment dat je terug wilt sturen dat je het graag professioneel houdt, volgt het bericht: “TUKKEN. Ik ga tukken. Fucking autocorrect”. Het is een zegen, autocorrect op smartphones. We rossen wat op ons beeldscherm, en daar staat het woord dat we zeer waarschijnlijk bedoelen. Maar soms heeft het een eigen wil en levert het hilarische versprekingen op. Wired gaat op zoek naar de oorsprong van autocorrect en komt bij Microsoft uit. Een fantastisch verhaal over hoe autocorrect evolueerde van ‘department of stupid PC tricks’ op de Word-afdeling, tot een compleet eigen dialect in Azië. Als je iets leest deze zondag, zorg dat het dit artikel is.

 

Draadbreuk verlinkt Gizmodo verlinkt The New Yorker

7 New Yorker Tech Stories That You Can Now Read For Free

Gizmodo
The New Yorker wordt door velen gezien als het beste, meest kwalitatieve magazine van de afgelopen tijd. Ter ere van een nieuw website design hebben ze een deel van hun online archief open gegooid. Gizmodo heeft vervolgens mijn werk gedaan, en is gaan spitten. Ze verlinken de zeven tofste verhalen over tech, die wij dan vervolgens weer verlinken. Topverhalen over de muis, planten, BitCoin, Gordon Bell (lezen!), slaap en boerderijmachines. Het archief staat niet voor eeuwig open, dus gooi de artikelen snel in je ‘read it later’.