Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Acer showt op IFA 2016 dikste laptop ooit

acer predator 21 x
Dennis de Vries

In de techwereld geldt nog altijd een race naar ‘de dunste’. Elke fabrikant wil zijn nieuwe gadget dunner maken dan die daarvoor, want dat bekt zo lekker op de billboards. Acer is daar ook niet vies van, maar schuwt op de IFA 2016 ook de andere kant niet. Daar presenteert Acer namelijk de Predator 21 X gaming laptop. Dat mag je gerust de dikste laptop ooit noemen.

‘Dik’ kun je daarbij op verschillende manieren opvatten. Ten eerste is het niet bepaald een apparaat wat je in de trein even open klapt. Het ding weegt acht kilo (!!) en hoewel Acer geen exacte maten heeft gegeven gokken we dat hij zo’n halve meter dik is. Maar pas echt dik wordt het als je het over de dikke specs gaat hebben. Want de Predator 21 X is krankzinnig goed uitgerust.

 

predator 21 x van acer

 

Laptop met gebogen beeldscherm? Waarom niet!

Acer is er in namelijk in geslaagd de laptop te voorzien van een gebogen beeldscherm. Dat klinkt als een heel ingewikkelde klus, want hoe klap je een laptop met gebogen beeldscherm netjes dicht? Acer heeft schijt aan dat soort details. Dichtgeklapt vertoont de laptop grotere kieren dan Die 21 in de naam staat voor het aantal inch dat het beeldscherm meet. Het IPS display meet 21 inch diagonaal en heeft een resolutie van 2560 x 1080 pixels.

 

Predtor 21 x Acer dik

Ongeveer net zo handzaam als een vouwfiets in de trein. (foto: Andrew Hoyle/CNET)

 

Daar is Acer niet opgehouden. De laptop is ook voorzien van Tobii eye-tracking. Yup, als de games daarvoor geschikt zijn (dat zijn er nog niet veel), dan reageren ze op de beweging van je ogen. Zo kunnen bijvoorbeeld vijanden geïdentificeerd worden, of kun je dekking zoeken door simpelweg ergens naar te kijken. Nu is dat leuk en aardig, maar kun je er ook een beetje op gamen? Draait ‘ie Crysis? Dat lijkt met dit bakbeest wel goed te komen. De Predator 21 X is voorzien van de zevende generatie Intel Core processoren (die pas over een paar maanden uitkomen) en heeft niet één, maar – Acer was toch bezig – gewoon twee GeForce 1080s GPU’s aan boord.

Predator 21 X laat de woofers woofen

Uiteraard is het monster voorzien van een knap toetsenbord, met mechanische Cherry MX switches, waarvan de toetsen en de verlichting naar hartenlust te customizen is. Alleen het numerieke deel is niet mechanisch, maar met een goede reden. Dit deel van het toetsenbord kun je omklappen zodat het een trackpad wordt. Ook aan de takkeherrie heeft Acer gedacht. De Predator 21 X is voorzien van 4 speakers en twee subwoofers. En dat allemaal in een design waarvan je zegt….nouja….apart.

 

 

De prijs heeft Acer niet bekend gemaakt, en dat is maar goed ook. Willen we niet eens weten. Kunnen we toch niet betalen. Voor wie toch een Acer gaming laptop wil, maar dan zonder tweede hypotheek op zijn huis, heeft Acer zijn Predator 15 en 17 weer opnieuw in de verkoop gedaan. Die kosten respectievelijk €1799 en €1899.

Acer heeft overigens ook de dunste

Mocht je overigens meer geïnteresseerd zijn in de andere kant van het laptop-spectrum, dan stelde Acer ook daarin niet teleur. Tijdens hun IFA presentatie presenteerden ze naast de dikste, ook de dunste laptop ooit. De Swift 7 is nog geen centimeter dik. Ook dat kunnen ze dus.