Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Yoga Book is misschien wel de lekkerste Lenovo

lenovo yoga book lenovo yoga book lenovo yoga book
Dennis de Vries

Weinige dingen zijn saaier dan ‘convertible’ laptops. Laptop noch tablet, dat was altijd de indruk die de Yoga serie van Lenovo acherliet met hun ombuigbare schermen. Maar Lenovo lijkt op de IFA 2016 toch eindelijk de tekentafel te hebben gevonden. De Lenovo Yoga Book is anders dan anderen. En dat bedoelen we louter positief. Wat een lekker ding.

De Yoga Book is het de beste poging om een chique notitieboek digitaal te maken. Net als elke convertible bestaat de Yoga Book uit twee delen. Het ene deel is een beeldscherm. In dit geval een 10,1 inch Full HD IPS beeldscherm waarop, afhankelijk van welk model je kiest, Windows 10 of Android verschijnt. Aan het beeldscherm zit een slicke scharnierconstructie die ervoor zorgt dat de boel netjes dichtvouwt, en daaraan vast zit dan weer het ’toetsenbord’ deel.

Toetsenbord achter glas

Dat ’toetsenbord’ staat niet zonder reden tussen aanhalingstekens. Het apparaat heeft nauwelijks fysieke knoppen, maar is in plaats daarvan voorzien van een groot glazen trackpad. Dat betekent dat je met de bijgeleverde stylus lekker kunt kliederen op de ene kant, en het vervolgens direct terugziet op de andere kant. Leuk detail daarbij is dat de bijgeleverde stylus niet alleen op de Yoga Book werkt, maar ook gewoon op papier. Leuk, voor als je eens old-school analoog iets wilt schrijven.

 

 

Desgewenst is de Yoga Book ook te gebruiken als meer traditionele laptop. Op het trackpad verschijnen dan de knoppen van een normaal backlit QWERTY-keyboard. Door deze opzet kan de Yoga Book lekker dun blijven. Op zijn dikste punt is hij slechts 9,6 millimeter dik en het apparaat weegt nog geen kilo. Desondanks moet het apparaat op één acculading zo’n 15 uur meegaan, claimt Lenovo.

Kies je OS bij de Yoga Book

De Lenovo Yoga Book komt er in twee varianten. De Android versie is te krijgen vanaf €499, terwijl de Windows versie vanaf €599 in de winkels ligt. En mogen we nog een keer zeggen dat dit er dus heel lekker uitziet? Ja? Danku.

 

lenovo yoga book

Lekkah