Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Aston Martin voor kiddo’s

aston martin db5 klein
Redactie

Wij hebben geen miljoen. Ook geen ton. Sorry, Froger en Donnie.

Maar dat betekent niet dat wij ons niet kunnen verlekkeren aan of verbazen over bijzondere apparaten en gadgets. Integendeel, zelfs. Draadbreuk staat vol met rare of unieke gadgets. De Aston Martin DB5 Junior is er weer zo een.

De nieuwe James Bond-film is eindelijk in de bioscoop te vinden. De daadwerkelijke release werd door corona maar uitgesteld en uitgesteld, maar nu de besmettingscijfers lager zijn en het vertrouwen in een fijne bioscoopervaring weer groot, is 007 terug op het witte doek. 

Bond auto in het klein

Ter promotie van de film lanceerde Aston Martin een unieke variant van haar populaire en klassieke Aston Martin DB5. Een mini elektrische auto voor de ultieme James Bond-fans. De junior -editie is 66 procent keiner, maar kent tal van bijzondere Bond-snufjes. 

Zo kun je van kenteken wisselen en kun je met een verborgen knopje de voorlichten veranderen in mitrailleurs. Die wapens zijn natuurlijk niet echt, maar met imatiegeluid en -verlichting krijg je wel het echte Bond-gevoel. 

Met een aanschafbedrag van, omgerekend, meer dan 110.000 euro (!) is het echter wel een prijzig hebbeding. “Het is een absoluut collectors item voor liefhebbers van Aston Martin en James Bond. Fans krijgen met de DB6 de volledige James Bond Experience”, zegt een woordvoerder van The Little Company, ontwikkelaar van de Aston Martin exclusief tegenover ERM, het vakblad waar wij weleens een stukkie of wat voor schrijven.

Slechts 125 ter wereld

Maken wij Nederlanders kans op zo’n unieke gadget? Ja, maar je moet er wel vroeg bij zijn. “Er worden er slechts 125 gemaakt. Ze worden eerst in Bichester in het Verenigd Koninkrijk gemaakt en daarna verschepen we ‘m. Wereldwijd.  Het is een officieel Aston Martin product, dus liefhebbers kunnen ook langs een lokale dealer om ‘m aan te schaffen.”

En hoewel hij dus kleiner is dan het origineel, kunnen er twee volwassenen in zitten, claimt The Little Company. De DB5 Junior is volledig elektrisch en kent een topsnelheid van 45 kilometer per uur. Het is een cabrioletversie, dus in de regen is het misschien iets minder leuk om Daniel Craig na te doen. Maar dat mag de pret zeker niet drukken.